Dünya

Fransa’da okullarda yaşanmış olan 'akran zorbalığı' kabahat kapsamına alınıyor

Fransa’da hükümet, okullarda yaşanmış olan boydaş zorbalığını töhmet kapsamına almaya hazırlanıyor.

Fransa’da okullarda yaşanmış olan 'akran zorbalığı' kabahat kapsamına alınıyor
02-12-2021 18:00
Ile-de-France

Fransa Ulusal Meclisinde milletvekilleri, "okul zorbalığı" kendisine da bilinen; ortak öğrenciye ortak yahut şimdi ortak tomar akranı kabilinden bile bile ve daim agresif tutumların sergilenmesiyle sonuçlanan davranışlara, cezai yaptırım getirmeyi öngören kanun tasarısını oyladı.

Tasarı, 69 oyla ikrar edilirken sol partilerden 5 mebus "çekimser" oy kullandı.

İktidar ortağı Demokratik Hareket’in (MoDem) mebus Erwan Balanant kabilinden hazırlanmakta olan tasarı, bu kapsamdaki bulunan müeyyideleri şimdi sert bir duruma getirmeyi amaçlıyor.

Üniversite öğrencileri dahil, amme yahut hususi okullardaki kâffesi öğrencileri havi tasarı, baskıya verilen artan ferdin 8-10 çağ iş görmezlik tutanağı alması durumunda, zorbalığı eden insana 3 sene delik cezası ve 45 bin ekü dünyalık cezası getiriyor.

Bu davranışlar, zorbalığa verilen artan ferdin intihar teşebbüsü yahut vefatıyla sonuçlanırsa sorumlunun cezası 10 sene delik ile 150 bin ekü dünyalık cezasına denli çıkabilecek.

Tasarı uyarınca, anne babalara de evlatlarının rahatsızlık durumlarıyla başa çıkmalarına asistan olabilmeleri düşüncesince derneşik aralıklarla yetişek verilecek.

Senatoya 2022'nin önceki ayında gelmesi muhtemel tasarı, buradan da ikrar oyu alması durumunda, sonuç ortak el şimdi oylanmak kıl payı Ulusal Meclise gönderilecek.

Fransa'da sonuç senelerde ilkin genel ağ üstünden ve okullarda akranları kabilinden verilen kalmış olduğu edisyon ve rahatsızlık dolayısıyla baş döndürücü sayıda mektepli intihar teşebbüsünde bulundu, bunlardan ortak bölümü ölümle sonuçlandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?