Dünya

Fransa'da Kovid-19'a üzerine acemi kanun tasarısı hazırlanıyor

Fransa'da Kovid-19 hadise rakamlarındaki çoğalma ve Omicron varyantının aceleci yayılması dolayısıyla hazırlananan kanun tasarısıyla mahsus mekanlara girişlerde hemen aşıların tamamlandığını yayınlayan doküman istenecek ve imtihan bundan sonra makbul olmayacak.

Fransa'da Kovid-19'a üzerine acemi kanun tasarısı hazırlanıyor
18-12-2021 08:23
Paris

Fransa Başbakanı Jean Castex, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un başkanlığında meydana getirilen yeni yüz koronavirüs (Kovid-19) konulu Savunma Konseyi toplantısının arkası sıra açıklamalarda bulundu.

Ülkede günlük 50 bin fenomen sayısı ile salgının hala can alıcı bulunduğunu anlatım fail Castex, hastanelerde çabuk hareket planının yaşama geçirildiğini söyledi.

Castex, Kovid-19'un Omicron varyantının ülkede çabucak yayıldığını, bundan dolayı İngiltere'den mevrut yolculara yolculuk kısıtlaması getirdiklerini belirtti.

Bu varyanta ilişkin fenomen sayılarının herhangi bir 2-3 günde bir ikiye katlandığı bilgisini paylaşan Castex, 3 Ocak'tan itibaren ikinci düze ile üçüncü düze arasındaki sürenin 5 aydan 4 taban indirildiğini söyledi.

Castex, ülkede tahminî 6 milyon ferdin aşılanmamasını benimseme edilemez bulduğunu kaydetti.

Salgına dirlik en güzel "silahın" 3 düze telkih bulunduğunu anlatım fail Castex, dü düze aşının Omicron varyantına dirlik yüzdelik 70, üç dozun ise yüzdelik 90 tesiri bulunduğunu belirtti.

Castex, Kovid-19 afiyet kartının telkih kartına dönüşmesi düşüncesince doğacak ayın başlangıcında Ulusal Meclis'e kanun tasarısı sunulacağını, böylelikle mahsus mekanlara girişte hemen aşının meri olacağını söyledi.

Sahte Kovid-19 afiyet kartı yapanlara dirlik yaptırımları perçinlemek istediğini vurgulayan Castex, halkı Noel ve yılbaşı kutlamalarında Kovid-19 tedbirlerine uymaya ve salgına dirlik tetik olmaya çağırdı.

Castex, ülkede 31 Aralık'ta hoppa fişek gösterilerinin ve konserlerin silme edildiğini kaydetti.

Jean Castex, afiyet çalışanlarına çok çalışma saatleri düşüncesince maruz ücretin de dü kıvrım artırılacağını bildirdi.

Fransa'da ağustos ayında yürürlüğe giren Kovid-19 afiyet kartı uygulaması kapsamında, restoranlara, kafeteryalara, beyaz perde salonlarına ve müzelere girişlerde aşıların tamamlandığını yayınlayan doküman isteniyor.

Aşılarını tamamlamayan şahısların akıbet 72 saatte işlenmiş olumsuz PCR testi neticelerini göstermesi yahut akıbet 6 ayda hastalığa yakalanıp iyileştiklerini kanıtlaması gerekiyor. Bu müddet henüz sonraları 24 saate indirilmişti.

Uygulama kapsamında bakımevleri ve sayrılarevi mensupları ile itfaiyecilere Kovid-19 telkih zorunluluğu da getirilmişti.

Ocak 2022'de Meclis'e sunulacak kanun tasarısının onaylanması şeklinde bu mekanlara girişte Kovid-19 testi meri olamaz ve hemen aşıların tamamlandığı yayınlayan doküman istenecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?