Dünya

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’dan Merkel’e onur nişanı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, fariza süresi dolmadan önceki Fransa'ya gerçekleştirdiği sonuç ziyaretinde Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile birlikte araya geldi. Görüşmede Macron, Merkel'e onur nişanı verdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’dan Merkel’e onur nişanı
04-11-2021 11:20

Siyasete veda etmeye hazırlanmakta bulunan Almanya Başbakanı Angela Merkel, fariza süresi sona ermeden evvel Fransa'ya sonuç resmi ziyaretini gerçekleştirdi. Merkel ve benzeri Joachim Sauer'i, Beaune kentinde Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve benzeri Brigitte Macron ağırladı. İki lider, Beaune'de halkı selamlamalarının peşi sıra Vougeot Şatosu'na geçti. Macron, onuruna kemirmek verdiği Merkel'e ülkenin en fevk dozaj nişanı bulunan Legion d'Honneur onur nişanını verdi. Daha sonradan dü önder birbirine sarıldı.

Macron icra ettiği konuşmada, bahis konusu onur nişanının Avrupa düşüncesince icra ettiği değme bilinçlilik hesabına teşekkürname geçirmek şartıyla Merkel'e sunma edildiğini belirterek, "Başbakanlık rolü boyunca Fransa sizi tanıdı. İlk yıllarınız, (Eski Fransa Cumhurbaşkanı) Jacques Chirac zamanına bedel geldi. Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile baş başa kazançlı kriz, Cumhurbaşkanı François Hollande ile baş başa ise yıldırı saldırıları ve huruç krizine gönül rahatlığı uğraş ettiniz. Biz de baş başa salgını yaşadık” dedi.

Avrupa'yı nice mevzuda encam taşımaya çalıştıklarını kaydeden Macron, Merkel'in buhran dönemlerinde Avrupa'da oynadığı birleştirici rolün altını çizdi. Macron, Merkel'e hitaben, "Bana aşırı bilinçlilik öğrettiğiniz düşüncesince teşekkürname ederim. Bu dinamit güre başkanı ikrar ettiğiniz düşüncesince teşekkürler. Sabrınız ve bana gönül rahatlığı gösterdiğiniz tolerans düşüncesince de teşekkürname ederim" ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?