Ekonomi

Fon dümen şirketleri yatırım gerçekleştirmek düşüncesince girişimcilerin peşinde

Fon idare şirketleri, ayrışık kaynaklardan oluşturdukları yatırım araçlarını büyümekte bulunan firmalara aktarırken Türkiye'de bu desteklerden yararlanan girişimcilerin sayısı herhangi bir güzeşte güneş artıyor.

Fon dümen şirketleri yatırım gerçekleştirmek düşüncesince girişimcilerin peşinde
17-12-2021 11:45
Ankara

Diffusion Capital Partners (DCP) Ortağı Altan Küçükçınar, AA muhabirine, işbirliği kendisine millî ve arsıulusal kuruluşlardan sağladıkları kaynakları girişimlere yatırım kendisine aktardıklarını söyledi. Küçükçınar, "Bu girişimlerin büyümesini sağlamaya çalışıyoruz, onlara yönetimde de dayanaklık etmek oluyoruz. Daha sonradan bu girişimler ehliyetli büyüklüğe ulaştıkları devir oradaki iştirak paylarımızı satarak, bizlere yatırım yapanlara reddetme ediyoruz." dedi.

Bugüne derece Türkiye'de dü ayrı fon yönettiklerini tamlayan Küçükçınar, şu şekilde bitmeme etti:

"Son fonumuzdaki yatırımcılar ortada Hazine ve Maliye Bakanlığı ile TÜBİTAK'ın yürüttüğü izlence kapsamında dayanaklık etmek almaya adalet elde eden ODTÜ ve Ege Üniversitesi de arazi alıyor. Bunların haricinde Avrupa Yatırım Fonu derece arsıulusal kuruluşlar ile ülkemizin DOĞRU uran ve para kuruluşları da yatırımcılarımız oldular. Biz bu kuruluşlardan topladığımız kaynakları Türkiye'de başta uygulayım bilimi dalında çalışkanlık gösteren, çoğalma potansiyeli olan, istihdam yaratıp dış satım yapabilecek, toptan pazarlarda arazi edinebilecek firmalara aktarmaya çalışıyoruz. Bu şirketlerin büyümelerini ölçü uğraşındayız."

Küçükçınar, topu topu dünyada bulunduğu derece Türkiye'de de amme kuruluşlarının bu mevzunun önceliğinin farkına vardığını, kendilerinin de amme kabilinden desteklemeye bedel tanıdık fon yöneticilerinden olduklarını bildirdi.

"Fon büyüklüğümüzün artmasını bekliyoruz"

Yönettikleri fonların hep büyüklüğünün 66 milyon ekü yöresinde bulunduğu bilgisini sağlayan Küçükçınar, "Önümüzdeki aylarda bunun az buçuk hâlâ artmasını bekliyoruz. Bunun yüzdelik 50'sinden ortak hacim fazlasını girişimcilere aktarmış durumdayız. Hala önümüzde girişimcilere aktarabileceğimiz şişman miktarlar var, bundan dolayı de dobra işleri bulmaya çalışıyoruz. Elimizde 30 milyon ekü büyüklüğünde nitelikli, uygulayım bilimi tabanlı, çoğalma potansiyeli bulunan girişimlere aktarma etmek neredeyse cemaat olduğumuz ortak kaynağımız mevcut. Bunun düşüncesince de girişimcilere ulaşmaya çalışıyoruz." diyerek konuştu.

Küçükçınar, adım düşüncesi bulunan gençlere seslenirken şu ifadeleri kullandı:

"Mutlaka bizlere ulaşsınlar. Biz kolaylıkla erişilebilir ortak fon yöneticisiyiz. İnternette web sayfamızdan bizlere kolaylıkla erişebilirler. Bize teknolojik girişimlerini aktarmalarını istiyoruz. Teknoloji dair uzmanlaşmış ortak fonuz. Teknolojiyi üreten girişimler hâlâ baş döndürücü ilgimizi çekiyor. Teknolojiyi kullanan değil, üreten, ilişik kıymeti uygulayım bilimi imal ederek mucit şirketler bizim düşüncesince önemli. Küresel pazarlarda rakiplik gücünün olması ehemmiyet taşıyor. Bütün girişimcilere, canlı girişimcilere çağrım, bizlere ulaşsınlar, yaptıklarını anlatsınlar, konuşalım, değerlendirelim. Yatırım yapmadığımız hallerde üstelik kez resim olmayı seviyoruz. Tecrübelerimizi paylaşmaktan mutlu oluruz."

"Teknolojinin herhangi ortak sahasına yatırım yapabiliyoruz"

Şu anne derece önce fonlarından 18, ikinci fonlarından ise 6 kuruluşa yatırım yaptıklarını dile getiren Küçükçınar, değişen teknolojinin herhangi ortak dalında yatırımda bulunabildiklerini anlatım etti. Küçükçınar, dirim bilimleri, bilim ve enformasyon teknolojileri, erke ve gereç sahalarında yatırımları bulunduğunu belirterek, "Ülkeye ulama sağlayabilecek, büyümeye, üretime, istihdama ulama sağlayacak, dış satım meydana getirecek topu topu uygulayım bilimi alanlarındaki firmaları kıvançla değerlendiriyoruz." dedi.

Uluslararası yatırımlar alarak çabucak büyüyen firmaları olduğuna dikkati çekici Küçükçınar, şunları kaydetti:

"Bizim sağladığımız kaynaklarla hâlâ baş döndürücü riziko alabilir duruma gelmelerini istiyoruz. Bunda güzel olan, baş döndürücü yukarıya revan kalifiye firmalarımız var. dışsatım yapıyorlar, istihdam yaratıyorlar, ecnebi yatırımcıların merakını çekiyorlar, iklim haricinde şube açıyorlar, yatırım alıyorlar, ülkeye pınar girmesini sağlıyorlar. Biz yatırım aldıktan sonradan sonsuza derece o firmalarda kalmıyoruz. Fonlarımızın süresi 10 yıl. Bir şirkette yatırım yaptıktan en ortak tomar 10 sene sonradan o şirketteki iştirak paylarımızı satarak, aldığımız deposu bizlere yatırım işleyen kuruluşlara arka götürüyoruz. Şirketteki paylarımızı satıp çıkıyoruz."

Hem yatırımcı anmak bununla birlikte şirketlere yatırım gerçekleştirmek düşüncesince girişimlerini sürdürdüklerini tamlayan Küçükçınar, "Daha kesme ortak ortamda hâlâ faziletli kaynakları harekete geçirebileceğimizi düşünüyoruz. Türkiye'nin baş döndürücü şişman potansiyelinin olduğuna inanıyoruz. Bu potansiyelin hakkını verebilecek arsıulusal yatırımcıları Türkiye'ye çağırma edebilecek ortamın oluşmasını bekliyoruz." diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?