Ekonomi

Fitch: Yüksek şişkinlik global büyümenin görünümü düşüncesince risk

Uluslararası cesaret derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, erdemli şişkinlik görünümünün, global büyümenin görünümü düşüncesince riziko oluşturduğunu duyurdu.

Fitch: Yüksek şişkinlik global büyümenin görünümü düşüncesince risk
03-03-2022 16:33
Londra

Fitch Ratings'ten meydana getirilen açıklamada, toptan kazançlı görünüme bağlı değerlendirmelerde bulunuldu.

Yüksek şişkinlik görünümünün, toptan büyüme üstünde bası oluşturduğu tamlanan açıklamada, ABD'de bu senenin ikinci yarısında da enflasyonun aşırı erdemli seyretmesi biçiminde ılımlı vadeli şişkinlik beklentilerinin artabileceği kaydedildi.

Açıklamada, bahis konusu senaryonun gerçekleşmesi biçiminde Amerika Merkez Bankası'nın (Fed) elan evvel kestirim edilenden elan aceleci müşterek akçasal sıkılaştırmaya gidebileceği aktarıldı.

Normal koşullarda Amerika ve Avrupa'da bu senenin ikinci yarısında atom çekirdeği enflasyonun iri miktarda azalmasının beklendiği kaydedilen açıklamada, bu durumun mütekâmil ekonomilerin biçim bankalarına "para politikalarını aşamalı müşterek biçimde normalleştirme imkanı" tanıyacağı belirtildi.

Fitch'in, Fed'in bu sene 100 temel puan, doğacak sene da 100 temel puanlık elan nema artışına gitmesini beklediği dökme açıklamada, İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) bu sene 75 temel puan, doğacak sene 50 temel puan, Avrupa Merkez Bankası'nın da (ECB) 2022'de 20 temel puanlık nema artırımında bulunmasının beklendiği kaydedildi.

Açıklamada, "Rusya ve Ukrayna arasındaki krizin etkisiyle kalan erke tutarları şişkinlik ve toptan büyümeye bağlı riskleri artırabilir." denildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?