Asayiş

FETÖ’nün metruk yurdu madde bağımlılarının meskeni haline geldi

Antalya'da 15 Temmuz çarpış girişimi sonra mülga FETÖ'ye ilişik 3 bükülmüş diyar binası, madde bağımlılarının ve bimekan insanların meskeni haline geldi. Durumdan huzursuz bulunan mahalle halkı ise, “Çocuklarım baş döndürücü korkuyor. Markete gidiyorum, o tam çocuklar?

FETÖ’nün metruk yurdu madde bağımlılarının meskeni haline geldi
21-11-2021 23:19
Antalya'da 15 Temmuz çıyan vuruş girişimi sonra mülga Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ilgilendiren dünya madde bağımlılarının ve bimekan insanların meskeni haline geldi. Muratpaşa ilçesi Yüksekalan Mahallesi'nde mevcut 3 kıvrık yurdun içinde mevcut malzemeler ise hırsızlar çeşidinden adeta yağmalandı. Yurdun bostan kısmında mevcut çatının birtakım güçlü direkleri hırsızlar çeşidinden kesilince yapı yarıya denli yattı. Yıkılması an meselesi bulunan yapı şişman vahşet saçarken, yurdun odaları ise madde bağımlısı eşhas çeşidinden yurdun içinde mevcut bap ve yataklar ile perdelenerek dirim sektörü haline getirildi. Yurt içinde baş döndürücü sayıda şırınganın bulunmuş olduğu görüldü. tedbir alınarak yurdun ağız ağıza kapatılmasını talip mahalle sakinleri, bulut içinde yaşadıklarını belirttiler.

“Ben gübür atmaya gidemiyorum”

Yurda rastgele çağ girip çıkanların bulunduğunu tamlayan Filiz Tutun, “Madde kullananlar giriyor, rastgele çeşitli insanoğlu giriyor. Alkol kullananlar da var. Geçende biri benim balkonumda uyumuş. Çocuklarım baş döndürücü korkuyor. Yemek istiyorlar. Tamam ego veriyorum. Markete gidiyorum, o tam çocuklarıma dokunca verebilirler. Bunun önüne geçemiyoruz. Başvurularımıza karşılık verici olmadı. Güzelim kentin ortasında hakeza ortak obje olmaması lazım. Korkuyorum. Ben gübür atmaya gidemiyorum. Akşamları dâhilen sesler geliyor. Uyuyamıyoruz. Ateş yakıyorlar. İtfaiye ekipleri geliyor rastgele akşam. Bunlar benim çocuklarıma da dokunca verecekler niteleyerek korkuyorum. Burada rastgele iş yapılıyor. Çocuklarım etkileniyorlar. Kapatılmasını istiyorum. En akıbet kimesne kapatmazsa ego kendim kapatacağım. Burası FETÖ ortaya çıkınca kapandı. Kız yurdu yerine kullanılıyordu” niteleyerek tepkime gösterdi.

“Gelen çaldı, revan çaldı”

Turan Kınacı ise, “Burası baş döndürücü iyi ortak yerdi. FETÖ'nün yurduydu. Kapatılınca elan ayrımlı değerlendirilebilirdi. Gelen çaldı, revan çaldı. Hiçbir obje bırakmadılar. Pencerede demirlere varana denli çalındı. Tinercilerin ve madde kullanıcıların merkezi oldu. Bisiklet çalanlar buraya geliyor. Biz karışamıyoruz. Karışsak bıçaklanırız niteleyerek korkuyoruz. Yangın da çıkarıyorlar. Biz ağız ağıza kapatılmasını istiyoruz. Dört tarafının tuğla ile örülmesi lazım” dedi.

Gazi Taş - Ertuğrul Gün

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?