Yaşam

Fedakar çiftçi 'komşuları dokunca görmesin' niteleyerek kendini alevlerin arasına attı

Erzurum'da arabasında çıkan yangının, komşularının ev, ahır ve hayvanlarına dokunca vermemesi düşüncesince yanan vasıtaya binerek uzlaştırıcı bölgeden uzaklaştıran ve bedeninde yanıklar oluşan çiftçi Salim Kamacı, yaşamış olduğu vakası unutamıyor.

Fedakar çiftçi 'komşuları dokunca görmesin' niteleyerek kendini alevlerin arasına attı
09-12-2021 15:07
Erzurum

Erzurum'da komşularının ahır ve evlerinin bitişiğindeki depoya otopark yeri etmiş yer aldığı arabasında çıkan yangının, büyüyüp komşularına da dokunca vermemesi düşüncesince alevlerin arasına girip aracını depodan uzaklaştıran çiftçi Salim Kamacı, olayın şokunu hala atlatamadı.

Tortum kazasının Kazandere Mahallesi'nde canlı 32 yaşındaki çiftçi Kamacı, 5 Aralık Pazar haset otomobilini, arabalık ve huşunet namına kullandığı depoya otopark yeri yazar evine gitti. Bir müddet sonraları depodan kötü çıktığını gören komşuları, hali Kamacı'ya bildirdi.

Depoya ulaştığında LPG'li aracında çıkan yangının depoya da sıçradığını ayırt fail Kamacı, yangının şimdi çok büyüyüp bitişikteki komşularına ilişik ev ve ahırın birlikte ot ile odunluklara sıçramaması düşüncesince koyu güç harcama etti.

Kamacı, bu süreçte alevlerle kaplanan aracını, komşularının sayesinde bağladığı iple hariç çıkartıp buradan vazgeçirmek istedi.

Ancak el freni çekili yer aldığı düşüncesince uzlaştırıcı çekemeyen Kamacı, LPG'li arabanın patlaması ve yangının şimdi da büyümesi ihtimaline yanıt aracına binmeye değişmeyen verdi.

Kamacı, alevler ortada olmasına ve patlama ihtimali olmasına karşın depodaki aracına binip el frenini indirdikten sonraları komşularının sayesinde uzlaştırıcı iple çekerek depodan uzaklaştırdı.

Böylece yangının büyümesini önleyerek komşularının dokunca görmesini kırıcı Kamacı'nın, elleri ve vücudunun ayrışık yerlerinde yanıklar oluştu.

Çıkan düşkün ise Kamacı ve komşularının yardımı ile söndürüldü. Olayda, Kamacı'nın arabası kullanılamaz bir duruma geldi, otomobilin bulunmuş yer aldığı debboy da ağır dokunca gördü.

Komşuların sayesinde ambulansla Tortum Devlet Hastanesine kaldırılan Kamacı, buradaki müdahalenin arkası esna Erzurum kent Hastanesi Yanık Tedavi Merkezine gönderme edildi.

Yaşadığı karabasan kırcı vakası unutamayan Kamacı'nın tedavisi sürüyor.

"Aracı depodan çıkarmasaydık köyün ½ si yanardı"

Salim Kamacı, AA muhabirine, "Arabayı depodan hariç çıkarmaktan bambaşka çaremiz yoktu. Ot, saman, huşunet ve hayvanların ahırları, yanan arabanın yer aldığı deponun bitişiğindeydi. Hem yangının büyümesini engel olmak hem yangında LPG'li arabada patlama meydana gelip mahalle dokunca görmesin diyerek arabayı dışarıya kabul etmek zorundaydık. Eğer arabayı dışarıya almasaydım köyün yüzdelik 50'si yanardı." dedi.

Kamacı, hayvanları idare etmek ve kimsenin kıygın olmaması düşüncesince kişi canını hiçe saydığını dile getirdi.

"Amacım arabayı idare etmek değil yangının büyümesini önlemekti"

Arabayı depodan çıkarmadan yangını itfa ihtimallerinin olmadığını vurgulayan Kamacı, "Arabayı dışarıya çıkarmasaydım evim, komşuların evleri, ahırları ve hayvanları yanacaktı. Mecbur kaldığım düşüncesince kendimi coşkun içerisine attım. Zaten makine yanıyordu, gayem arabayı idare etmek değil yangının büyümesini önlemekti." diyerek konuştu.

Kamacı, yaşamış yer aldığı olayın etkisinden kurtulamadığını dile getirerek, başına mevrut bahtsız vakada aracını kaybettiğini aktardı.

Erzurum kent Hastanesinde tedavisinin dobra geçtiğini ve hizmetlerden kıvançlı kaldığını tamlayan Kamacı, sayrılarevi hekim ve personeline uyanıklık ve alakasından ötürü teşekkürname etti.

Yanık Tedavi Merkezi doktorlarından Onur Ceylan da vücudunun ayrışık yerlerinde 2 ve 3. adım yanıklar oluşan Kamacı'yı yakından izleme ettiklerini, tedavinin sürdüğünü kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?