Ekonomi

Fed Başkanı Powell, enflasyonun seyrine mucibince akçasal sıkılaşmayı hızlandırabileceklerini belirtti:

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, enflasyonun seyrine uyarınca servet politikasını sıkılaştırmayı hızlandırabileceklerini anlatım etti.

Fed Başkanı Powell, enflasyonun seyrine mucibince akçasal sıkılaşmayı hızlandırabileceklerini belirtti:
17-03-2022 00:05
Washington

Powell, Fed'in yöntem faizini 25 temel benek artırmasının peşi sıra videoteyp konuşma yöntemiyle matbuat toplantısı düzenledi.

Fed nema oranını artırdı

Toplantının başlangıcında Rusya'nın saldırısı zımnında Ukrayna halkının yaşamış olduğu zorluğa yer veren Powell, "Küresel ekonomi ve Amerika ekonomisi düşüncesince akçeli ve hesaplı neticeler enine boyuna belirsiz." değerlendirmesinde bulundu.

Ukrayna'daki harp hesaplı vizyon düşüncesince alçak cepheli riziko oluşturuyor

Powell, azami istihdam ve paha istikrarı hedeflerine erişme dair azimli olduklarını vurgulayarak bu hedefleri sübvanse buyurmak düşüncesince politika faizini 25 temel benek artırdıklarını, doğacak görüşmede bankanın bilançosunun boyutunu da küçültmeye başlamayı umduklarını anlatım etti.

Fed Başkanı Powell, "Ekonomi aşırı çelimli ve sonuç etap hararetli düzen birlikte iş gücü endüstrisi ve faziletli şişkinlik zemininde, Komite, federal kaynak payı düşüncesince amaç aralıkta bitmeme fail artışların akıllıca olacağını kestirim ediyor." dedi.

Ukrayna'nın "işgal edilmesi" ve ilişik olayların hesaplı vizyon düşüncesince alçak cepheli birlikte riziko oluşturduğuna ayraç fail Powell, fakat Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) üyelerinin "sağlam" birlikte gelişme öngörmeye bitmeme ettiğini aktardı.

Yüksek erke tutarları enflasyonu artırıyor

Enflasyonun derinlemesine vadeli yüzdelik 2 hedefinin enine boyuna üstünde kalmaya bitmeme ettiğini kaydeden Powell, "Arz kesintileri beklenenden hâlâ iri evet ve hâlâ derinlemesine sürdü, burada ve dünya haricinde virüs dalgaları kabilinden şiddetlendi ve paha baskıları hâlâ degaje birlikte mangır ve işlev yelpazesine yayıldı." niteleyerek konuştu.

Powell, faziletli erke fiyatlarının da enflasyonu artırdığına dikkati çekerek "Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden meydana gelen kabak yer yağı ve öbür mangır fiyatlarındaki artış, burada çelimsiz vadeli şişkinlik üstünde üst cepheli ek edisyon oluşturacaktır." değerlendirmesini yaptı.

Güçlü birlikte iş gücü piyasasını sübvanse buyurmak düşüncesince yapabilecek en dobra şeyin derinlemesine sürekli birlikte genişlemeyi isteklendirme buyurmak bulunduğunu bildiklerini tamlayan Powell, bunun fakat paha istikrarı boyunca gibi bulunduğunu anlatım etti.

Enflasyonun beklenenden hâlâ derinlemesine sürmesi muhtemel

Para politikası duruşundaki akıllıca sıkılaşma ile iş gücü endüstrisi çelimli kalırken enflasyonun yüzdelik 2'ye dönmesini beklediklerine ayraç fail Powell, enflasyonun paha istikrarı hedefine dönmesinin başlangıçta beklenenden hâlâ derinlemesine sürmesinin beklenen bulunduğunu vurguladı.

Powell, Fed'in bilançosunun küçültülmesinin de mangır politikası duruşunu sıkılaştırılmasında ehemmiyetli birlikte gösteriş oynayacağını, nema oranları ve dengelem ile ilişik kararlar alırken piyasalardaki ve ekonomideki hâlâ degaje bağlamı dikkate alacaklarını, bankanın araçlarını akçeli ve makroekonomik istikrarı sübvanse buyurmak düşüncesince kullanacağını aktardı.

Artan global yer yağı ve mangır fiyatlarının direkt etkilerine ek kendisine Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı ve bununla ilişik gelişmelerin dünya dışındaki hesaplı faaliyeti kısıtlayabileceğine ve hazırlık zincirlerini hâlâ da bozabileceğine dikkati çekici Powell, bunun da tecim ve öbür kanallar kanalıyla Amerika ekonomisini etkileyebileceğini dile getirdi.

"Amerikan ekonomisi hâlâ hararetli düzen mangır politikasıyla başa adam olmak düşüncesince dobra birlikte konumda"

Powell, "Finansal piyasalardaki oynaklık, ilkin bitmeme ederse emniyet koşullarını sıkılaştırabilir ve gerçek ekonomiyi etkileyebilir." dedi.

Gelen verilere ve gelişen görünüme karşılık vermede "atik" olunması icap ettiğini vurgulayan Powell, şişkinlik ve şişkinlik beklentilerine müteveccih üst cepheli risklere gönül rahatlığı titiz olduklarını anlatım etti.

Powell, "Amerikan ekonomisi aşırı çelimli ve hâlâ hararetli düzen mangır politikasıyla başa adam olmak düşüncesince dobra birlikte konumda." niteleyerek konuştu.

Bilanço küçültmesine başlanması düşüncesince mayıs ayını ayraç etti

Gelecek sene süresince nekahet yaşanma olasılığının faziletli olmadığını tamlayan Powell, gelişen koşullara bakacaklarını ve akçasal desteği feshetmek düşüncesince hâlâ aceleci akım etmenin akıllıca olabileceği kararına varılırsa bunu yapacaklarını aktardı.

Powell, nema paylarını artırmanın ve bilançoyu küçültmeye başlamanın çağının geldiğine ayraç ederek enflasyonun görünümüne uyarınca yorum yapacaklarını ve icabında nema paylarını hâlâ aceleci artırabileceklerini kaydetti.

Fed'in tahminî 9 trilyon dolarlık bilançosunun küçültülmesine mayıs ayında başlanabileceğine ayraç fail Powell, Fed yetkililerinin bu mevzuda ehemmiyetli tekâmül kaydettiğini ve bunun ayrıntılarının mayıs toplantısında kesinleşebileceğini söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?