Asayiş

Fare gibi apartman boşluğunda gezen hırsız, bir saat içinde üç daireye girdi

Büyükçekmece'de hırsızlar bir siteyi ev tuttu. Daha ilk de bire bir siteden motor araklayan şahıslar, bu kez de tuvalette mevcut havalandırma boşluklarından evlere girdi. Musluk bataryalarını çalıp ortalığı dağıtan hırsız ise kısaca bir saatlik müddette üç daireye girerken

Fare gibi apartman boşluğunda gezen hırsız, bir saat içinde üç daireye girdi
20-01-2022 09:45
Olay, cemaziyelevvel gün ortası saatlerinde Büyükçekmece Kamiloba Mahallesi'nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, ev sahiplerinin olmamasını okazyon bilici bir hırsız, kestirmece bir saat içinde üç eve girdi. İlk adına antre kattaki eve balkondan giren şahıs, çelimsiz müddette daireden çıktı. Daha sonra apartman duvarının üstünde tırmanan hırsız, 2'inci katta mevcut dairenin havalandırma boşluğundan bambaşka bir eve girdi. Plastik korumayı kırarak içeriye giren hırsız, evvel adına tuvalette mevcut lavabo bataryalarını çaldı. Sonrasında ev içinde giranbaha yük arayan şahıs, gözüne kestirdiği eşyaları daire sahibinin çantasına doldurdu. Son adına ise gene antre katta mevcut bir daireye, 2. kattaki dairenin apartman boşluğundan giren hırsız, oradaki lavabo bataryalarını da çalarak kayıplara karıştı. Yaşanan olayın farkına vasıl ev malikleri ise doğrudan hali yetkililere bilgi verdi. Olay namına mevrut manşet ekipleri ise araştırmaların arkası sıra çelimsiz müddette hırsızı yakaladı.

“Bize paraya ihtiyacım mevcut dese cebine harçlık verirdik”

Yaşanan arakçılık üstünde mütekellim ev sahibi Şahin Yesayan, "Daha evvela de bizim dü sayı motorumuz çalınmıştı. Şimdi de evimize girerek arakçılık yapmışlar. Tanıdığımız bir canlı bana ‘bugün evinizde birisini gördüm gücün sen zannettim' dedi. Ben de buraya geldiğimde lüp altının adına geldiğini gördüm. Karışıklık aşırı olduğundan ne aldığını bilmem fakat mahsus mülk aramıştır. Havalandırmadan girmiş ve geri kapıdan çıkmış. Bu evlere giren hırsız açılış dese burada hepsi ona aşındırmak verir, cebine harçlık verir. Ama bunlar arakçılık yapıyor. Bizim motosikletlerimiz çalınıyor, evlerimize giriliyor. Burada olmaması müstelzim şeyler yaşanıyor. Yetkililerden bu mevzuda iane bekliyoruz” dedi.

Hakan Polat - Mert Yıldırım

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?