Asayiş

Evleri otomatik silahlarla basılan aile konuştu

Adana'da 2 ad kabilinden evleri otomatik silahlarla basılan, 1 oğlu ölen, 2 oğlu da vurulan ana gözyaşlarıyla görüngü anını anlattı. Anne, oğlunun 1 devir evvel cezaevinden çıktığını, salat kılarken evladının gözü uğrunda öldürüldüğünü söylerken, vakada ciddi vurul

Evleri otomatik silahlarla basılan aile konuştu
23-09-2021 11:21
23-09-2021 11:21

Edinilen bilgiye göre, olay, 3 Eylül Cuma haset vakit 18.30 sıralarında biçim Yüreğir ilçesi Yeşilbağlar Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Ali B. (24), kardeşi Y.B. (17) ile akrabaları Ö.A. (17) ve M.Ç. (17), yanlarına aldıkları otomatik silahlarla husumetlileri İbrahim (39), Hüseyin Can (24) ve İsmail Demir'in (37) evini bastı. Silahlardan çıkan kurşunlarla 3 ahi ve o tam konuk kendisine eve mevrut Ayşe G. (51) yaralandı.

Yüzlerini maskelerle gizleyen şüpheliler, saldırının arkası sıra havaya biberli açarak geldikleri motosikletlerle kaçtı. Bu anlamış olur ise ortak iş yerinin asayiş ve ortak vatandaşın da el telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.
Yaralılar, görüngü adına mevrut ekiplerin evvel müdahalelerinin arkası sıra ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Tedaviye tahsil edilen yaralılardan İsmail Demir, yaşamını kaybetti. İbrahim Demir'in tedavisi Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde sürerken ayağından vurulan Hüseyin Can Demir'in tedavisi evde bitmeme ediyor. Ayşe G.'nin ise durumunun dobra bulunduğu öğrenildi.

Olaya müdahil Y.B., Ö.A. ve M.Ç. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayın ortak tane firari zanlısı Ali B. ise gelişigüzel yerde aranıyor.

İsmail Demir salat kılarken öldürülmüş

İki aile ortada seneler evvela süregelen husumetin kız meselesi yüzünden çıkmış bulunduğu öne sürülürken, yaşamını kaybeden İsmail Demir'in de 4 aydır cezaevinde yatmış bulunduğu ve 2 Eylül Perşembe haset başıboş bırakıldığı öğrenildi. Ayrıca aile üyeleri, eve dominant yapıldığı tam İsmail Demir'in salat kıldığını, bu tam öldürüldüğünü söyledi.

İhlas Haber Ajansı'nın görüntülediği evde onlarca mermi izinin alçıyla kapatılmış bulunduğu görülürken, İsmail Demir'in salat kıldığı seccadede ise 14 mermi deliğinin bulunduğu görüldü. Ayrıca aile, vakası meydana getiren faillerin yakınlarının çıkarlarını halen gözdağı ettiklerini söyledi.

Hastanede İHA'ya mütekellim İbrahim Demir, olayın ortak tane failinin de ortak an evvela bulunması istediğini söyleyerek, “Otomatik silahlarla biberli ederek bize ölümüne sıktılar. Ben evvel ilkin elimden sonradan da belden dun yaralandım. Ben hak istiyorum. Yaklaşık 2 yıldan buyana ego bu çeteyle uğraşıyorum. Halen bulunduğumuz semtte beden gösterisi yapıyorlar. Tehdit altındayız. Evde çocuklarımız, hanımlarımız, misafirimiz varken hakeza yaptılar” niteleyerek konuştu.

"Artık akşam olunca yatamıyoruz. Tehdit ediyorlar"

Anne Ayşe Demir ise görüngü aceleten evde bulunduğunu belirterek, “Maskeli 2 isim eve girdi. Ancak mahallemizin evlatları bulunduğu düşüncesince tanıyoruz. Otomatik silahlarla evi taradılar. Hemen koşup gittiler. Ben de balkona koştum, ‘Çocuklarım gitti, çocuklarım öldü, gelin' niteleyerek bağırdım. Hepsi aşırı çağ kaybetti. Çocuklarımı hastaneye götürdüler ve bir tanesi yaşamını kaybetti. Olayı gerçekleştirenlerin ve azmettirenlerin yakalanmasını istiyorum. Burada geziyorlar. Biz bundan hakeza akşam olunca yatamıyoruz. Tehdit ediyorlar, ‘Daha işimiz bitmedi' diyorlar” ifadelerini kullandı.

Babası gözü uğrunda yaşamını kaybeden 10 yaşındaki Ali Hamza Demir ise katillerin cezasını çekmesini istediğini söyleyerek, “2 eş silahla eve girdi. Babamı ve amcalarımı vurdular. Ben ‘Yapmayın' niteleyerek bağırdım ancak onlar gene de babamı vurdular. Babam kanlar içinde yere yığıldı. Ben babamın katillerinin cezalarını çekmesini istiyorum” dedi.

Öte yandan, aile vakaya Halil İbrahim B. ve Ahmet B.'nin de katıldığını öne sürdü.

Umutcan İşledici - Elif Ayşenur Bay
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?