Asayiş

Evlat nöbetindeki aileler, İHD’den evlatları için açıklama yapmalarını istedi

Çocukları yıldırı örgütü PKK kabilinden güçlükle dağa kaçırmış olduğu iddiasıyla HDP Diyarbakır il binası uğrunda 846 gündür döl nöbeti markajcı ailelerden Celil Begdaş, Hacı Göger, Mevlüde Üçdağ ve Şadin Elhaman, İnsan Hakları Derneği'nin (İHD) rastgele hafta

Evlat nöbetindeki aileler, İHD’den evlatları için açıklama yapmalarını istedi
25-12-2021 17:34

Çok sayıda manşet kadrosunun tedbir almış olduğu Koşuyolu Parkı önüne mevrut aileler burada İHD'nin rastgele hafta zayi yakınlarıyla beraberce açıklama icra ettiği yerde zat evlatlarının yıldırı örgütü PKK kabilinden güçlükle dağa kaçırıldığını belirterek, evlatları için de açıklama yapmalarını istedi. İHD üyelerinin çıkarlarını görmemezlikten gelmiş olarak açıklamamalarına bitmeme etmesi hakkında tepkime yayınlayan Celil Begdaş, “Ben buraya mutluluk ile gelmemişim, benim içimde çorba yanıyor ve ego evladımı istiyorum” dedi.

“Bizler ortamında ortak açıklama yapsınlar, ego onları alkışlarım”

Daha sonraları İHD üyelerine tepkilerini yayınlayan aileler, ‘Kahrolsun HDP ve İHD' çarpıcı sözleri atarak bölgeden uzaklaşırken, aileler hesabına açıklama karşıcı ata Celil Begdaş, “İHD insanoğlu haklarından bahsediyor ama ego onlara evvel insanoğlu olmaları çağrısında bulunuyorum. Biz insanoğlu değil miyiz. Gelsinler biz ortamında ortak açıklama yapsınlar, ego onları alkışlarım” niteleyerek konuştu.

“Bizim evlatlarımızı da isteyin”

Evlat nöbetindeki ata Hacı Göger ise “Madem insanoğlu hakları mevcut ve insanoğlu hakları konuşuluyor bizimde evlatlarımız var. Bizim evlatlarımız için de konuşsunlar. Biz bugün kendileriyle mülaki olmak için geldik. Bizim evlatlarımızı da isteyin. Bu ana ile babaların yürekleri yanıyor. 7 senedir benim evladım namevcut ve bu evlatlar nerede? Hangi mağara?” biçiminde konuştu.

“Kürtler için uğraş fail Cumhurbaşkanımız ve içişleri bakanımızdır”

Yapılan açıklamanın peşi sıra aileler HDP il binası önüne geçerek burada eylemlerine bitmeme ederken, HDP il binası uğrunda de aileler hesabına izahat da mevcut Süleyman Aydın şunları söyledi:

“HDP bundan hakeza bu feryadımızı duysun. HDP'den tek mi vicdan namevcut ve kıygın Kürt aileleri bozukluk görmemezlikten geliyorlar. Burada ana ve babalar HDP'den ev bark ve ev bark istemiyor çocuklarını istiyor. HDP'ye dayanaklık etmek verici insanoğlu bozukluk bize dayanaklık etmek vermiyorsunuz. 27 Aralık'ta tığ burada teröre telin yürüyüşü yapacağız. Tüm kesimleri buraya çağırma ederiz ve bundan hakeza bu ana ile babaların feryadını duyun. Biz kıygın aileleriz ve HDP hakeza kepenk kapatıp kaçmakla ortak yere varamaz. Kürt için uğraş ederiz diyorsunuz Kürtleri kıygın ediyorsunuz. Kürtlerin 9 ile 10 yaşındaki çocuklarını dağa gönderiyorsunuz birde edepsizce meclise gidip ‘biz Kürtler için uğraş ediyoruz' diyorsunuz. Kesinlikle HDP milletvekilleri tek devir Kürtler için uğraş vermediler. Kürtler için uğraş verici hemen cumhurbaşkanımızdır, İçişleri bakanımızdır ve devletimizdir. Allah devletimizi başımızdan fire etmesin” meydana getirilen açıklamanın peşi sıra aileler eylemlerine bitmeme ettiler.

Sedat Irmak
 

İLGİLİ HABER
Evlat nöbetindeki ata Aydın: Kemal Kılıçdaroğlu CHPyi PKKnın emrinin dibine koymuş Evlat nöbetindeki ata Aydın: 'Kemal Kılıçdaroğlu CHP’yi PKK'nın emrinin dibine koymuş'
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?