Asayiş

Evini ateşe veren adamı komşuları kurtardı

Şanlıurfa'da ruhsal sorunları bulunduğu tez edilen şahıs, eşinin evi vazgeçme etmesinin peşi sıra kendisi de içerisindeyken evini ateşe verdi. Komşuların sonuç anda kurtardığı adam çıban almazken, evimizdeki eşyalar küle döndü.

Evini ateşe veren adamı komşuları kurtardı
12-12-2021 13:19

Edinilen bilgiye gereğince olay, evvel sabahleyin Haliliye ilçesi Yavuz Selim Mahallesi'nde yaşandı. Yaklaşık 10 senedir evli bulunan ve ruhsal sorunları bulunduğu tez edilen Hasan U. (30) ile benzeri Ayşegül U. (28) meydanda akıbet senelerde alevlenmiş bağdaşmazlık yaşanmaya başladı. Herhangi ortak yerde otama görmeyen Hasan U.'nun vaziyeti rastgele güzeşte güneş elan da kötüleşmeye başladı.

İşsiz bulunan Hasan U. ile benzeri Ayşegül U. meydanda cumartesi gecesi gene ağız dalaşı yaşandı. Çocuklarını da yanına düzlük Ayşegül U., eşinin az buçuk sakinleşmesi düşüncesince evi vazgeçme ederek ayrımsız mahallede oturan babasının evine gitti. Sabah zaman 06.30 sıralarında mahalleden mevrut sesler hesabına uyanan Ayşegül U., sokağa çıktığında evinin yandığını ve komşuların söndürmeye çalıştığını gördü.

Kapıyı açıp komşularıyla baş başa eve giren Ayşegül U., eşinin evi ateşe vererek alevlerin meydanda uzandığını gördü. Psikolojik sorunları bulunduğu tez edilen şahıs, komşuların sayesinde alevlerin arasından çıkartıldı. Olay namına davetli itfaiye aracı aracı ekipleri, yangına engelleme etti. Yaklaşık 1 zaman devam eden icraat sonucunda tutkun arama dibine alınarak söndürüldü.

"Babamlara gitmemiş olsaydım habbe ortamında yanık olurdum"

Eşi ve kardeşi, ruhsal sorunları bulunduğu tez edilen Hasan U.'nun tedavisi düşüncesince iane istedi. Yaşanan vakası özetleyen Ayşegül U., çocuklarıyla baş başa meydanda kaldığını dile getirdi. Eşinin ruhsal sorunlarının indinde özellik de kullandığını tez fail Ayşegül U., “Madde kullandığından ötürü ilk eve dokunca veriyordu. Kesici aletler kullanıyordu, evde kayıt bırakmadı. Şimdi evime bakın, oturulmayacak halde. Ben nite yapayım. Eşim bu halde dokunca verdiği düşüncesince ego kalkıp babamlara gittim. Benim bu evde dirilik güvenliğim yok. Eşimin elinde stoper aletler var, özellik kullanıyor. Ben de çocuklarımı alıp babamlara gittim. Babamlara gitmemiş olsaydım ego de şu anda bu habbe ortamında yanık olurdum. En akıbet az buçuk kafasını dinlendirir, aklı namına sağlık diyerek babamlara gittim. Bu sabahleyin hariç baktım evim yanıyor. Şu anda oturacak halım üstelik yok. Şu anda üstümüzdeki elbiselerle, çocuklarımla ortadayız” dedi.

Eşler meydanda alevlenmiş bağdaşmazlık bulunduğunu kail ailenin komşusu Yaşar Umak ise, “Herhalde kendisinin elan ilkin özellik bağımlılığı da vardı. Evini yakmış. Bu sabahleyin komşu namına tığ yetiştik. Psikolojik sorunları var. Allah acıma etsin, yazık" dedi.

Hasan U.'nun kardeşi Mehmet U., tahminî 7 aydır bu sıkıntıyı yaşadıklarını belirtti. Mehmet U., kardeşinin otama olması icap ettiğini anlatım ederek, "2 evladı var. Eşi de burada, pimpirik durumdalar” diyerek konuştu.

Ahmet Kolsuz
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?