Dünya

Etiyopyalı Müslümanlardan ülkedeki çatışmalardan etkilenenler düşüncesince dünyaya iane çağrısı

Etiyopya Yüksek İslam Konseyi, merkezi hükümet güçleri ile Tigray Halk Kurtuluş Cephesi (TPLF) arasındaki çatışmalar dolayısıyla yurt içre barhana fail eşhas düşüncesince arsıulusal topluma iane çağrısında bulundu.

Etiyopyalı Müslümanlardan ülkedeki çatışmalardan etkilenenler düşüncesince dünyaya iane çağrısı
23-12-2021 12:38
İstanbul

Etiyopya Yüksek İslam Konseyi Başkanı Müfti Hacı Ömer İdris, ülkedeki bulunan durumla ilgilendiren basına izah yaptı.

Ordu ile TPLF üyeleri arasındaki çatışmalardan binlerce ferdin etkilendiğine dikkati çekici İdris, dünya ortamında barhana edenler düşüncesince arsıulusal camiaya iane çağrısı yaptı.

Ülkedeki çatışmaların sonlanması gibi da icraat yürüttüklerini tamlayan Mufti, bu mevzuda dini liderlerin aralık buluculuk yapmaları icap ettiğini vurguladı.

TPLF Başkanı Debretsion Gebremichael, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Gutterres'e betik göndererek sulh düşüncesince birliklerine arka incizap çağrısı yaptığını açıklamıştı.

BM, 17 Aralık'ta Etiyopya'daki hepsi taraflara sivilleri arkalamak ve insanoğlu hakları ihlallerine sonuç hasretmek düşüncesince hemen harekete mürur çağrısı yapmıştı.

Kuzeydeki isyancıların Tigray'dan sonradan Amhara ve Afar eyaletlerine saldırması sonrası insancasına bunalım elan da derinleşmişti.

Etiyopya ordusu, TPLF'in obstrüksiyon etmiş olduğu katı aşırı alanı arka almaya başlamıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?