Gündem

Etiyopya ve Somali'deki ihtiyaç sahiplerine Ramazan yardımları ulaştırılıyor

İDDEF, iç harp ve susuzluk dolayısıyla milyonlarca insanoğlunun menfi etkilenerek gıdaya ulaşmakta ağırlık çekmiş olduğu Etiyopya ve Somali'ye Ramazan yardımları ulaştırıyor.

Etiyopya ve Somali'deki ihtiyaç sahiplerine Ramazan yardımları ulaştırılıyor
23-04-2022 14:16
İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF) Ramazan emek harcamaları kapsamında 40 yurt 264 alanda bağışçıların emanetlerini ihtiyaç sahiplerine konfirmasyon ederken, çabuk buhran bölgelerinde mevcut Afrika Boynuzu'ndaki Etiyopya ve Somali'ye de besin katkısı ulaştırıyor. İç harp ve kuraklıkla kavga fail Etiyopya'da 5 milyon, ayrımsız halde dü yıldan beri tam yağışın bulunmadığı Somali'de ise tahminî 4,5 milyon insanoğlu ak pak su ve gıdadan mahrum birlikte halde insancasına yardım bekliyor.

Yapılan açıklamada, “Tüm sene süresince bulunduğu kabilinden teavün ve el birliği kocaoğlan bulunan Ramazan'da da hayırseverlerimizin emanetlerini esas ihtiyaç sahiplerine konfirmasyon etmeye bitmeme ediyoruz. Bu kapsamda iç savaş, arbede ve hararet kabilinden ayrışık nedenlerle çabuk buhran yerleri zarfında arazi meydan devletlerde ise çalışmalarımıza ağırbaşlılık veriyoruz. Doğu Afrika ülkesi Etiyopya'da sansasyonel bulunan baş döndürücü sıcakların kere açmış bulunduğu hararet ve yokluk ile birlikte, iç savaşın yerinden etmiş bulunduğu milyonlarca insanoğlu hayat savaşı veriyor.

Tüm sene sahada bulunan bölgedeki ekiplerimizle insancasına krizin yaşandığı Etiyopya'nın Sankora, Amhara, Oromia, Afar ve Tigray bölgelerinde azık dağıtımı yaptık. 5 milyondan çok bireyin açlık, hararet ve kuraklıktan etkilendiği ülkede yaraları sarmaya bitmeme ediyoruz. Aynı halde insancasına krizin derinleştiği öbür birlikte yurt bulunan Somali'de de alevlenmiş kuraklıkla kavga fail kardeşlerimize hayırseverlerimizin azık emanetlerini ulaştırdık. Ülkede, ak pak suya ulaşılamaması, zirai üretimin gerilemesi ve besin krizinin büyümeye başlamasıyla tahminî 4,5 milyon insanoğlu açlığa mahkum duruma geldi.

Yardımlaşmanın arttığı hümayun ayda hayırseverlerimizin ikramlarını ulaştırarak Ramazan sevincini kaygı komple topraklara taşımaya bitmeme ediyoruz. Hayırseverler, hediye düşüncesince 'iddef.org' genel ağ sitesi üstünden ait aritmetik numaralarına 'EFT/havale' kanalıyla veya '0212 621 00 65' numaralı telefondan ayrıntılı bilgelik alarak destekte bulunabiliyor" denildi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?