Dünya

Etiyopya ordusu Tigray eyaletine harekat planladıklarını açıkladı

Etiyopya ordusu, asi Tigray Halk Kurtuluş Cephesini namevcut edene derece savaşmayı sürdüreceklerini ve Tigray eyaletine gireceklerini duyurdu.

Etiyopya ordusu Tigray eyaletine harekat planladıklarını açıkladı
23-01-2022 11:44
İstanbul

Etiyopya Genelkurmay Başkanı Yardımcısı General Abebaw Tadesse, mutluluk kanallarına verdiği mülakatta, hükümetin elan eski açıklamalarının tersine Tigray eyaletine harekat planladıklarını söyledi.

"Tigray, Etiyopya'nın birlikte parçası ve tek kuvvet bizi buraya girmekten alıkoyamaz." ifadesini kullanan Tadesse, eyalete girip düşmanı bulunmayan edene derece savaşacaklarını kaydetti.

Tadesse, Etiyopya halkının savaşın bittiğini düşünmemesini isteyerek, düşmanla etüt yürütmeyeceklerini de laflarına ekledi.

İsyancı kol ile hükümet ortada Amerika ve Afrika Birliğinin boşluk buluculuk çabaları sürerken, Addis Ababa hükümeti elan evveli eyalete duhul planlarının olmadığını açıklamıştı.

Kasım 2020'de başlamış olan ve Tigray'ın bitişik eyaletlerine de sıçrayan çatışmalar, tahminî 2,5 milyon kişiyi yerinden etti. Bölgede halen 5 milyondan çok isim acele desteğe gerekseme duyuyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?