Asayiş

Esra Hankulu’na ait Adli Tıp Raporu’nda yeni bulgular ortaya çıktı

Ümitcan Uygun'la beraberce geceyi geçirdikten sonraları evde geberik namına mevcut Esra Hankulu'na ait Adli Tıp Raporu'nda, cesedin bulunmuş olduğu esnada zat kusuru ile künt travmaya sebep olacak ortak pozisyonda bulunmadığı belirtildi.

Esra Hankulu’na ait Adli Tıp Raporu’nda yeni bulgular ortaya çıktı
25-10-2021 16:14

Ankara'nın Mamak ilçesinde Ümitcan Uygun'la beraberce geceyi geçirdikten sonradan sabahında geberik adına mevcut Esra Hankulu'nun Adli Tıp Raporu'nda yeni gelişmeler ortaya çıktı.

Daha geçmiş Adli Tıp Kurumu'ndan mevrut raporda Hankulu'nun kesme ahiret yolculuğu nedenin künt sarsıntı sonrası iç nezif yer aldığı anlatım edilmişti.

"Cesedin bulunmuş yer aldığı esnada özlük kusuru ile künt travmaya bozukluk olacak ortak pozisyonda değildi"

Olay adına mevrut esenlik ekiplerinin odaya girdiklerinde Hankulu'nun odasındaki yatağın üstünde kimlik mestur olması durumunda endam üstü ve elleri aykırı adına döş alanını kavramış adına bulunmuş yer aldığı belirtilirken, cesedin bulunmuş yer aldığı esnada özlük kusuru ile künt travmaya bozukluk olacak ortak pozisyonda bulunmadığı vurgulandı.

Raporda başkaca Hankulu'nun keski aralarında Uygun'a ait DNA örneklerine de rastlandı.

Taksicinin ifadesi Uygun'u yalanladı

Esra Hankulu'nun ölümüne bağlı ‘kasten öldürme' suçundan yargılanan Uygun, görüngü haset sabahleyin uyandığında Hankulu'nun yaşamda bulunduğunu ve Hankulu eliyle evden göçüm çağırıp ayrıldığını kanıt etmişti.

Uygun ifadesinde görüngü haset sayaç 10.15 sıralarında telefonun çalması haysiyetiyle uyandığını, arayanın avukatı olduğunu, o tam uyanan Hankulu'ndan göçüm çağırmasını istediğini dediğini belirtmişti. Olay sonrası ifadeye çağırılan taksici o saatlerde durağı tek kadının aramadığını, hoppadak ortak eş kabilinden arandıklarını söyledi.

Bu gidiş ile alakalı göçüm durağının Uygun kabilinden arandığı belirleme edildi. Hankulu'nun ölümüne sebebiyet verdiği sebebi öne sürülerek Uygun ile alakalı 'kendisini savunamayacak vaziyetteki kişiyi bilerek öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, Furkan G. ve Dilan C. düşüncesince ise ‘suç delillerini gizlemek' suçundan 5 yıla denli dam cezası arzu edildi.

Engin Yağcı
 

İLGİLİ HABER
Esra Hankulunun ahiret yolculuğu sebebi muhtemelen oldu! Esra Hankulu'nun ahiret yolculuğu sebebi muhtemelen oldu!
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?