Asayiş

Eskişehir’de kaybolan yaşlı kadın termal özellikli drone ile arandı

Eskişehir'de birlikte vatandaşın kaybolma bulunduğu suç duyurusu için harekete güzeşte kontrol istirdat ve jandarma ekipleri, termal özellikli drone ile geceleyin süresince meydana getirilen icraat kararı yaşlı hanıma ulaştı.

Eskişehir’de kaybolan yaşlı kadın termal özellikli drone ile arandı
06-11-2021 13:25
Eskişehir'in Alpu ilçesindeki Mamure mevkiinde, Alzheimer hastası bulunduğu tamlanan Ayşe T. düşüncesince kontrol istirdat emekleri yapıldı. Çalışmalara, jandarma, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) AKUT Arama Kurtarma Derneği, Dorlion Arama ve Kurtarma (DAK) ekipleri katıldı.

AKUT Arama Kurtarma Derneği'ne ilişik termal özellikli drone, zaman 00.30 sularında sahaya getirilirken, icraat açıktan da kesintisiz sürdürüldü. Cuma haset zaman 19.00 sularında süregelen kontrol çalışmaları, cumartesi zaman 11.00'a denli bitmeme etti. Yaşlı kadın, jandarma ekiplerince Sarıkavak mevkiinde bulundu. İlk müdahalesi ve kontrolü UMKE ekiplerince meydana getirilen yaşlı kadının esenlik durumunun güzel bulunduğu öğrenildi. Ayşe T., çıkmış bulunduğu dayanıklı zirveden teskere desteği ile indirilip hazırlık gayeli hastaneye kaldırıldı.

Şevket Can Çikot

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?