Yaşam

Eskimo usulü balık avını fotoğraflamak düşüncesince Ağrı'ya geliyorlar

Doğu Anadolu Bölgesi'nin ehemmiyetli gezim merkezlerinden bulunan ve dondurucu soğukların peşi sıra beyaza bürünen Ağrı'daki Balık Gölü, kafilelerle mevrut fotoğraf tutkunlarını ağırlıyor.

Eskimo usulü balık avını fotoğraflamak düşüncesince Ağrı'ya geliyorlar
31-01-2022 13:25
Ağrı


Taşlıçay ilçesine tahminî 30 kilometre uzaklıkta mevcut ve "saklı cennet" yerine vasıflandırılan Balık Gölü, dokunulmamış doğası, adaları, balık ve kuş çeşitleriyle senenin gelişigüzel mevsimi ayrı güzelliğe bürünüyor.

İlkbahar aylarında etrafında açan rengarenk çiçeklerle ziyaretçilerini cezbeden huy harikası göl, sonbahara denli doğaseverlere ve kampçılara ev sahipliği yapıyor.

Kış mevsimlerinin dayanıklı geçmiş olduğu bölgede dondurucu soğukların etkisiyle ağız ağıza buzla kaplanan göl, şu sıralar fotoğraf sanatçılarının flaş mekanları ortada arazi alıyor.

Eskimo usulü dayanıklı balık avını görüntülüyorlar

İstanbul, Ankara ve Samsun ilkin iktisap etmek kıl payı ayrımlı illerden ortak araya mevrut fotoğraf sanatçıları, kafilelerle Balık Gölü'nü görüşme ediyor.

Beyaza bürünen gölün üstünde revan misafirler, kar, buz, devir ile bulutların bütünleştiği bölgede köylülerin karları iyice temizleyip buzu kırarak icra ettiği dayanıklı Eskimo usulü balık avını ve şita manzarasını en elleme biçimde karelerine yansıtmaya çalışıyorlar.

"Burası enteresan ortak yer"

Fotoğraf sanatçısı Faruk Akbaş, AA muhabirine, Türkiye'nin baş döndürücü varlıklı tarihi, kültürel ve saf güzelliklere ehil bulunduğunu söyledi.

Ülkenin gelişigüzel durumunda birbirinden dobra yerler bulunduğunu anlatım fail Akbaş, şöyleki konuştu:

"Ülkemiz enteresan özellikleriyle tığ fotoğrafçıları şaşırtmaya bitmeme ediyor. Ağrı Dağı'nın etekleri, ortak yan Taşlıçay, ortak yan Doğubayazıt ve karşımızda görkemli ortak coğrafya bulunuyor. Ülkenin en faziletli rakımlı göllerinden ortak tanesindeyiz. Köylü dostlarımız buz kırıp balık avlıyorlar. Bu, baş döndürücü enteresan ve apayrı ülkede olsa etkili husus güçlü olurdu. Çıldır Gölü'nde de burada da var. Bu göle önceki el geliyoruz. Ülkemizin ayrışık yerlerinden 9 resimci geldik. Bence bura enteresan ortak yer, doğaya mecbur gezginleri bekliyoruz."

Fahriye Okay da Balık Gölü'nü hâlâ evvela televizyonda gördüğünü ve kışın fotoğraf döşemek düşüncesince geldiğinden çevre baş döndürücü bahtiyar bulunduğunu anlattı.

Gülay Sinan da kişilerin insancıl ve konuksever bulunduğunu belirterek, "Hayatımda görmediğim eş burada gördüm. Alabildiğince gelişigüzel arazi ak pak ve şu an buzla ciltli gölün üzerindeyim. Şu anne denli karşılaştığımız insanoğlu baş döndürücü içten ve hukuk içinde bizlere yaklaştılar. Böyle ortak yerde olduğum düşüncesince baş döndürücü mutluyum." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?