Dünya

Eski Tunus önderi Merzuki'den tutuklanması sonucuna için çıkanlara teşekkür

Eski Tunus Cumhurbaşkanı Munsif el-Merzuki, üzerine çıkarılan tevkif sonucuna erinç namına dayanaklık etmek verenlere teşekkürname etti.

Eski Tunus önderi Merzuki'den tutuklanması sonucuna için çıkanlara teşekkür
07-11-2021 07:18
Tunus

Merzuki, içtimai paylaşım sitesi Facebook hesabından meydana getirdiği açıklamada, üstünde maruz "uluslararası tutuklama" sonucuna erinç birtakım siyasiler, gazeteciler, edipler ve hukukçuların kendisiyle el birliği içinde bulunduğunu belirterek, "Destek sağlayan her insana en İçten ve teklifsizce duygularımla müşterek lügat söylüyorum; teşekkürler." ifadesini kullandı.

Tunus emektar Cumhurbaşkanı Merzuki, ile alakalı tevkif kararını Yüksek Yargı Konseyine yakınma ettiTunuslu hukukçular emektar Cumhurbaşkanı Merzuki ile alakalı tevkif kararını eleştirdi

Cumhurbaşkanı Kays Said'e ayraç fail Merzuki, "Tunus en endamsız müddette müşterek hususiyet devletine gelişememiş dönene denli onun karşısında duracağız. Bu, bayağı yitirilen devir kaybından ayrıksı iz bırakmayacak saçma müşterek darbedir. " sanarak konuştu.

Tunus Cumhurbaşkanlığından Merzuki'nin açıklamasına bağlı müşterek karşılık gelmedi.

Tunuslu aktivistler tevkif kararının gelişememiş çekilmesini istedi

Öte taraftan Tunuslu insanoğlu hakları savunucuları ve aktivistler, emektar Cumhurbaşkanı Munsif el-Merzuki üstünde çıkarılan tevkif kararının gelişememiş çekilmesini istem etti.

Tunuslu insanoğlu hakları savunucuları, aktivistler, siyasiler ve matbuat mensupları, Merzuki'ye erinç tevkif kararının çıkarılmasını kınayan müşterek dilekçeyi imzaladı.

Dilekçede, "Merzuki üstünde çıkarılan tevkif kararı, Cumhurbaşkanı Kays Said kabilinden planlı hainlik söylemi ve muhalefeti müsvedde bağlamında mevrut hazzı müşterek önlemdir. Bu, Said'in, 25 Temmuz'dan bu yana, iktidardaki tekeline erinç çıkan herkesi ilzam etmek üzere izlediği müşterek politikadır. "ifadelerine arazi verildi.

Said'in ülkeyi müşterek tane başına yönetmesinin peşi sıra Merzuki'nin Tunus'taki bir hale bağlı görüşlerini anlatım ika hakkının vurgulandığı dilekçede, soruşturmayı yürüteç makamdan "Tunus yargısını rencide fail bu prosedürün silme edilerek gelişememiş çekilmesi" talebinde bulunuldu.

Son kendisine da dilekçede, "Siyasi ve çirkin oruçlu müşterek art plana ehil rastgele müşterek davanın kesin kendisine reddedildiği" kaydedildi.

Frankofon Zirvesi'ne müteallik açıklamaları dolayısıyla Merzuki'ye soruşturma

Merzuki, France 24'ün Arapça kanalında gösterilen müşterek röportajında, "Uluslararası Frankofon Zirvesi'nin Tunus'ta düzenlenmesinin darbeye dayanak olacağını düşündüğüm düşüncesince Tunus'ta zirvenin yapılmaması düşüncesince çalıştım ve bu yaptığımla alım çalım duyuyorum." ifadesini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Kays Said de 14 Ekim'de Tunus Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda planlı önce Bakanlar Kurulu toplantısında, "Adalet Bakanımızdan istem ediyorum, Tunus'un kendilerini maksat düzlük diplomatik geçişlik malikleri ile ilgilendiren sormaca açılsın, devletin iç ve aut güvenliğine kimesne düzen kuramaz." demişti.

Said, diyar haricinde Tunus'a düzen kuranların devletin iç ve aut güvenliğini maksat aldığını, bu şahısların diplomatik geçişlik taşımaya haklarının olmadığını söylemişti.

Bunun üstünde 15 Ekim'de Merzuki üstünde Uluslararası Frankofon Zirvesi'ne bağlı meydana getirdiği izahat dolayısıyla sormaca açılmıştı.

Tunus İstinaf Mahkemesi Sözcüsü Habib Tarhani, Merzuki'nin France 24'ün Arapça kanalında gösterilen ifadeleriyle ilgilendiren Adalet Bakanı Leyla Ceffal'in verdiği izne isnaden başkentteki Asliye Mahkemesinde Merzuki üstünde sormaca başlatıldığını söylemişti.

Merzuki ise suçlamaları reddederek ülkesinin aleyhine çalışmadığını, 25 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Said'in yılgı kararlarını vuruş kendisine gördüğünü ve buna erinç çıkmış olduğu düşüncesince maksat alındığını dile getirmişti.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?