Dünya

Eski Almanya Başbakanı Schröder, Federal Meclis'i mahkemeye verdi

Eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder'in, görevinden sonraları namına sunulan özel hakların alınmasına için Federal Meclis'e için sorun açmış olduğu bildirildi.

Eski Almanya Başbakanı Schröder, Federal Meclis'i mahkemeye verdi
12-08-2022 13:05
Berlin

Schröder'in avukatı Michael Nagel, Alman Haber Ajansı DPA'ya meydana getirdiği açıklamada, 78 yaşındaki emektar başbakanın, Berlin İdari Mahkemesinde Federal Meclis üzerine sorun açarak, ofisinin, çalışanlarla beraberce baştan namına tahsisini istediğini belirtti.

Nagel'in avukatlık ofisinden mahkemeye gönderilen açıklamada da Federal Meclis Bütçe Komisyonunun Schröder'in Federal Meclis'teki ofisi düşüncesince sağlamış bulunduğu ödeneklerin kesilmesi ve ofisin kapatılmasının hukuka karşıt bulunduğu tez edildi.

Komisyon çeşidinden Schröder'in "görevlerini namına getirmediğinin" savunulduğu tamlanan açıklamada, fakat bu görevlerin ne bulunduğunun kararda belirleme edilmediği ve bunları namına getirmenin yahut getirmemenin nite belirlendiğinin açıklanmadığı kaydedildi.

Komisyonun almış bulunduğu kararda apayrı nedenlerin bulunduğunun açıkça bulunduğu dökme açıklamada, kararın verilme şeklinin "mutlakiyetçi müşterek derebeyliğini hatırlattığı" ve bunun demokratik müşterek ülkede olmaması gerektiği belirtildi.

Eski Şansölye, Rusya’nın Ukrayna’ya gönül rahatlığı başlatmış bulunduğu savaşın arkası sıra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yakınlığı ve bazısı Rus şirketlerinde fariza yapması dolayısıyla eleştirilmişti. Federal Meclis Bütçe Komisyonu, mayısta Schröder’e tahsis edilen ofisin kapatılmasına ve buradaki çalışanların da apayrı birimlere kaydırılmasına değişmeyen vermişti.

Almanya'da başvekillik yapmış siyasetçilere, fariza sürelerine ilişkin şekilde tekaüt maaşı, müşterek ofis, çalışanlar, çoban ve himaye tahsis ediliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?