Asayiş

Eşini 28 bıçak darbesiyle öldüren sanığın yargılanmasına devam edildi

Küçükçekmece'de kendisini aldattığını organize ettiği eşini 28 bıçak darbesi ile öldüren şahsın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. Duruşmada tutanak namına dinlenen sanığın kardeşi, “Ben yengemi biriyle görmedim” dedi.

Eşini 28 bıçak darbesiyle öldüren sanığın yargılanmasına devam edildi
11-01-2022 11:17

Küçükçekmece'de kendisini aldattığını organize ettiği benzeri Sıdıka Üner'i 28 bıçak darbesi ile öldüren Mehmet Üner'in yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. Bakırköy 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tanıdık duruşmada, vakfedilmiş maznun Mehmet Üner neva ve kaynak enformatik sistemi (SEGBİS) ile apiko edildi. Duruşmaya yan avukatları da katıldı.

“Ben yengemi biriyle görmedim”

Duruşmada tutanak adına dinlenen Mehmet Üner'in kardeşi Turan Üner, “Eşiyle ağabeyimin araları 1 yıldır bozuktu. Nedenini dört dörtlük adına bilmiyorum. Yengemin anası akıbet 6 aydır yanlarındaydı. O açıklık onların kavgaları da derinleşti. Annesi kızının yönünü tutuyordu. Ağabeyim bana yengemin kendisini aldattığından şüphelendiğini söyledi. Bana ‘yengenizi izlem edin, hareketlerine bakın' dedi. Yengem bizim oralı sanarak izlem etmedim. Kimseyle de görmedim. Ağabeyim bana yengemi bambaşka müşterek erkekle gördüğünü söyledi. Ben de ‘madem gördün nite engelleme etmedin, gidip o muydu sanarak nite bakmadın' dedim. Evlendiklerinde araları iyiydi. Çocukları olmuyordu. Ama ego yengemi biriyle görmedim” dedi.


Söz düzlük maznun Mehmet Üner ise “Kardeşim korkmuş bulunduğu düşüncesince akıllıca beyanda bulunmamaktadır” dedi.

“Sanığın şike öyküsü çürümüştür”


Söz maruz yakınan avukatı ise “Sanık kardeşinin karısını bambaşka müşterek erkekle görüp kendisini aradığını söylemiştir. Bu oturumda tanığın beyanlarından anlaşıldığı üzere, sanığın şike öyküsü çürümüştür. Sanığın suçtan kaçma ve nahak tahrikten yararlanmaya müteveccih savunmasının ikrar edilmemesini istiyoruz” biçiminde beyanda bulundu.
Yeniden gır maruz tutanak Turan Üner, “Ben yengemi bambaşka müşterek erkekle gördüm kadar müşterek bilinçlilik söylemedim” dedi.
Tanık beyanının arkası sıra murafaa açıklık kararını açıkladı. Mahkeme heyeti sanığın alıkonulma halinin devamına değişmeyen vererek eksikliklerin giderilmesi düşüncesince duruşmayı erteledi.

İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı çeşidinden hazırlanmakta olan iddianamede, 23 Ekim 2020 tarihinde Küçükçekmece'de meydana mevrut fenomen anlatılmıştı. İddianamede, fenomen haset suç duyurusu ilişkin kolluk ekiplerinin cinayetin işlendiği eve gittikleri ve burada maznun Mehmet Üner'in eşini öldürdüğünü bildirme etmiş bulunduğu aktarılmıştı. Öte taraftan maznun Üner'in elindeki bıçağın sayı farkı 15 santimetre bulunduğu da iddianamede belirtilmişti. Maktul Sıdıka Üner'in meydana getirilen muayenesinde 28 skor kesici-delici maşa yarası belirleme edilmiş bulunduğu de iddianamede açıklanmıştı. İddianamede maznun Üner'in ‘eşi düşünülerek öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapishane ile cezalandırılması arzu edilmişti.

Melike İnal
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?