Yaşam

Erol Taş'ın muhtar yeğeni mührü 19 senedir hiç kimseye bırakmıyor

Yeşilçam'ın unutulmaz isimlerinden beyaz perde ve saf oyuncusu Erol Taş'ın yeğeni Nevin Taş, Fatih'teki Cankurtaran Mahallesi'nde 19 senedir muhtarlık yapmanın mutluluğunu yaşıyor.

Erol Taş'ın muhtar yeğeni mührü 19 senedir hiç kimseye bırakmıyor
28-11-2021 11:29
İstanbul

Cankurtaran'da doğup büyüyen 2 bebek anası ve 1 torun sahibi 68 yaşındaki Nevin Taş, mahalle muhtarının 2002 senesinde ölüm etmesi üzerinde 11 koca adaya hapishane rahatlığı müşterek tane eş şekilde girmiş bulunduğu tarzı kazandı.

2004, 2009 ve 2014'te meydana getirilen yerli seçimlerde müşterek tane namzet şekilde girmiş bulunduğu muhtarlık yarışının galibi bulunan Taş, 2019'daki seçimlerde ise namına rakip bulunan koca talibi farkla geçerek 5. kere muhtar olmanın alım çalım ve coşkusunu yaşıyor.

Genci ve yaşlısıyla kâffesi Cankurtaran sakinlerinin sevgisini elde eden Taş'ı gayrı muhtarlardan ayıran gayrı niteliği ise çoğu kere "kötü adam" rolleriyle hafızalarda arazi meydan ve Türk sinemasında 600'e yaklaşan filmimizde oynayan oyuncu Erol Taş'ın yeğeni olması.

Mahallesi zamanı mekanlara ev sahipliği yapıyor

Muhtar Nevin Taş, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, bireylere bakım etmeyi baş döndürücü sevdiğini ve mahalle sakinlerinin ısrarıyla muhtarlığa namzet bulunduğunu söyledi.

İlk muhtar adaylığı sürecinde çalışmalarını 11 koca adaya hapishane rahatlığı derin müşterek gidişatta yürüttüğünü özetleyen Taş, nice mahalle sakininin kendisini desteklemesiyle tarzı şişman farkla kazandığını dile getirdi.

Muhtarlık faaliyetlerinden da bahseden Taş, Topkapı Sarayı, Ayasofya-i Kebir Camii, Gülhane Parkı ile Sarayburnu kadar zamanı ve natürel mekanların mahallesinin sınırlarında bulunduğunu kaydetti.

Cankurtaran Mahallesi'nde fevk caba en baş döndürücü seçilen eş muhtar bulunduğunu vurgulayan Taş, üyesi bulunduğu Cankurtaran Spor Kulübü'ne de maddesel ve tinsel destekte bulunduğunu belirtti.

"Muhtarlık kıstak işi"

Muhtar Taş, mahallesinde meydana getirdiği çalışmalara bağlı ise şunları söyledi:

"Muhtar ne yapıyorsa yolu, suyu ve gayrı gereksinimlerle ilgilenerek mahallelinin problemlerini çözmeye çalışıyoruz. Muhtarlık kıstak işi. Mahallemde Kovid-19 geçirenlerin gereksinimleriyle ilgilendim. Filyasyon ekibindeydim. Hastalığa yakalananlar düşüncesince teftiş yaptık. Bu şahısların hatırlarını soruyorduk, maddesel ve tinsel yardımlarda bulunarak gereksinimlerini gideriyorduk. Ramazan kocaoğlan ve Kurban Bayramı'nda da gerekseme sahibi aileler düşüncesince yardımda bulunuyoruz. Otelcilerimiz, iş adamlarımız da bahis konusu aileler ve öğrenciler düşüncesince azık kolisi ve kıyafet kadar yardımlarda bulunuyor."

Mahalle sakinlerinin kendisini bundan sonra aileden bir tanesi şekilde gördüğüne dikkati çekici Taş, burada fariza yapmanın alım çalım donör bulunduğunu ve işini isteyerek yaptığını anlatım etti.

Nevin Taş, vatandaşların afiyet durumlarıyla da ilgilendiğini, onların ilaçlarını almalarına asistan olduğunu, mahalleli düşüncesince elinden geleni hazırlamaya çalıştığını dile getirdi.

"Siz bana taş değil aş atıyorsunuz"

Taş, Yeşilçam'ın unutulmaz aktörleri ortada arazi meydan amcasının sporu baş döndürücü sevdiğini ve boksa dikkat duyduğunu belirtti.

Amcası Erol Taş ile yaşamış bulunduğu müşterek anıyı da aktaran muhtar Taş, "Bir film setine beni götürmüştü. Orada amcamı taşladılar. Amcam da 'Siz bana taş değil aş atıyorsunuz.' demişti. Bu lakırtı beni baş döndürücü duygulandırmıştı." ifadelerini kullandı.

Muhtarlığı evvel kazandığında amcasından ötürü ziyaretine gelenlerin baş döndürücü bulunduğunu dile getiren Nevin Taş, onun vefatının menfaatlerini baş döndürücü üzdüğünü laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?