Asayiş

Erkan Yıldırım'dan sarışınlara özel tüyolar

Kuaför Erkan Yıldırım, güzelliğin sembolü biçimine dönüşen sarı saça eş olanlara özel tüyolar vererek, ''Boyayla sarışın bulunan bayanların en iri şikayeti, saç köklerinin kızıla dönmesi. Ancak bunun da çaresi var'' dedi.

Erkan Yıldırım'dan sarışınlara özel tüyolar
14-10-2021 10:39

Erkan Yıldırım, sarı saçın güzelliğin sembolü durumuna dönüştüğünü belirterek, sarı rengin aşırı serbest ortak titrem skalası bulunduğunu hatırlattı. Doğru tonu bulmanın ve o rengi korumanın da sert bedava olmadığını belirten, Yıldırım, Türkiye'deki sarışınların yaşamış olduğu en şişman problemin yıkama sonrası saç diplerinde oluşan yangı bulunduğunu kaydederek, ''Türkiye'deki sarışınların en şişman sorunu, saç diplerinde oluşan kızıllık. Bize dünkü mevrut sarışın misafirlerimiz, genel anlamda saç diplerindeki bu nitelik farklılığından yakınma ediyor. Boyanan saçtaki küllü renk, dört-beş yıkama sonra akıyor ve ortaya al ortak nitelik çıkıyor. Uçları sarı, dipleri al bulunan saçtaki bu düzensiz görüntü, haliyle kişiyi erinçsiz ediyor'' biçiminde konuştu.

''Açma işlemini behemehâl işin uzmanı yapmalı''
Erkan Yıldırım, saç diplerine uygulanacak açım işlemiyle bu soruna çıkar yol bulunabileceğini kaydederek, ''Bu probleminin çözümlerinden biri; saç diplerine geçmiş açım işlemi uygulayıp içerisindeki kızılı ağız ağıza sökmek, peşi sıra boya yapmak. Ancak bu aşırı titiz ve itinalı yapılması müstelzim riskli ortak işlem. Çünkü yukarı üstüne üstlük yapıldığında saçlara dokunca verip kopmalara yol açabilir. Ayrıca nebati boyayla ve amonyaksız boyalarla yapılamadığından, alerjik insanlara banko uygulanmamalı. Dolayısıyla behemehâl bilirkişi ellerde yapılmalı'' ifadelerini kullandı.

''Kendi saç renginize benzeyen tonlar seçin''
Yıldırım, saç diplerine açım işlemi uygulatmak istemeyenlere de zat saçlarına benzeyen tonlarda boyaları önererek, ''Standart ortak meraklı boyanın açım gücü fakat üç ton. Boya küllü renkte olsa da, beş altı yıkamanın peşi sıra alttaki yangı kalıyor. Tabii kalıcılığı boyanın kalitesi ve iş de ehemmiyetli seviyede etkiliyor. mesela aliteli olmayan ortak boya üç-beş yıkamada akarken, dobra ortak boya ve dobra ortak işçilikle bu müddet 10 yıkamayı bulabiliyor. Ben hanımlara çoğu kez saç diplerini zat renklerine benzeyen tonlara boyatıp, aralara balyaj attırarak sarışınlık elde etmelerini öneriyorum. Böylece hem kızıllaşma probleminden kurtulur bununla birlikte boyayı elan derinliğine müddet kullanmış olurlar'' sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?