Asayiş

'Eren' operasyonları PKK'ya büyük darbe vurdu

Tunceli'nin Ovacık ilçesi kırsalında yürütme edilen Eren Kış-6 Mercan Dağları Operasyonu'nda atıl bir vaziyete getirilen 9 teröristin kimlikleri muhtemelen oldu. Teröristlerden 3'ünün turuncu, 2'sinin boz kategoride arazi almış olduğu öğrenildi.

'Eren' operasyonları PKK'ya büyük darbe vurdu
05-12-2021 13:59
05-12-2021 13:59
Eren Kış-6 Mercan Dağları Operasyonu kapsamında Tunceli'nin Ovacık ilçesi kırsalında İl Jandarma Komutanlığına ilişkin Jandarma Komando ve JÖH birliklerince birlikte mağarada nötr bir vaziyete getirilen 9 teröristten 3'ünün turuncu, 2'sinin ise boz kategoride bulunduğu belirlenmişti. Etkisiz bir vaziyete getirilen teröristlerden birinin Tunceli Ovacık kırsalında güya mesul ölçüde çalışkanlık yayınlayan ve terörden arananlar Listesinde 1 milyon liraya denli ödülle “turuncu” kategoride arazi düzlük Munzur harf anlı şanlı Cihan Söylemez bulunduğu öğrenildi.

Terörist Söylemez'in derinlemesine süreden bu yana Ovacık kırsalında çalışkanlık gösterdiği, hassaten kere kesme/araç yakma eylemleri kazanmak az daha alanda meydana mevrut nice yıldırı eyleminin planlayıcısı bulunduğu öğrenildi. Terörist Söylemez'in 26 Eylül 2015 tarihinde Tunceli il biçim kırsalında yürütme edilen operasyonda Jandarma Binbaşı Yavuz Sonat Güzel'in martir edilmesi eylemini meydana getiren yıldırıcı kadro içinde de arazi almış bulunduğu belirtildi.

Örgütün Tunceli kırsalındaki güya eş sorumlusu da nötr bir vaziyete getirildi

Operasyonda nötr bir vaziyete getirilen teröristlerden ikisinin ise Tunceli kırsalında örgütün güya eş sorumlusu adına çalışkanlık yürüteç ve terörden arananlarda “turuncu” kategoride arazi düzlük Veroz harf anlı şanlı Çağla Yeleser ile Tunceli Hozat kırsalında güya mesul kurda çalışkanlık yürüteç “turuncu” kategorideki Jinda Jin harf anlı şanlı Mihriban Ata bulunduğu belirleme edildi. Etkisiz bir vaziyete getirilen öteki teröristlerin Tunceli Hozat ve Ovacık kırsalında çalışkanlık yürüteç ve terörden arananlarda 500 bin liraya denli ödülle “gri” kategoride arazi düzlük Nuda Karker harf anlı şanlı Güldane Karaer, Rojin Adıyaman harf anlı şanlı Hasret Ülger bulunduğu belirlendi.

Etkisiz bir vaziyete getirilen 9 teröristin hassaten 2015-2016 yılları ortada Tunceli Ovacık ve Hozat ilçelerinde kere kesme, anahtar yakma, amme büyüklenme kuruluşlarına ilişik yapılar ile asayiş güçlerine ilişik bina, organizasyon ve araçlara müteveccih nice yıldırı eylemini gerçekleştirdikleri öğrenildi.

Oğuzhan Halil Özbek

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?