Gündem

Eren Abluka operasyonları PKK'nın yaz planlarını bozuyor

İlki 15 Nisan'da başlatılan operasyonlar kapsamında bugüne denli 7 yıldırıcı kuvvetsiz bir vaziyete getirildi, PKK'nın kullandığı 28 mağara, 38 barınak ve 2 hazne imha edildi.

Eren Abluka operasyonları PKK'nın yaz planlarını bozuyor
28-04-2022 11:13
Ankara

İçişleri Bakanlığı koordinesinde Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünce yıldırı örgütü PKK'ya müteveccih başlatılan Eren Abluka operasyonlarında bugüne derece 7 yıldırıcı atıl duruma getirildi.

AA muhabirinin İçişleri Bakanlığından almış olduğu bilgiye göre, PKK'yı diyar gündeminden boşaltmak ve teröristleri atıl duruma iletmek amacıyla ilkbahar-yaz operasyonları kapsamında ilki 15 Nisan'da başlatılan Eren Abluka operasyonları Diyarbakır, Hakkari, Batman, Şırnak, Mardin ve Tunceli'de halkın desteği ile başarıyla sürdürülüyor.

Operasyonlarda bugüne derece Hakkari'de 4, Şırnak'ta 3 edinmek kıl payı 7 PKK'lı yıldırıcı atıl duruma getirildi. Teröristlerin kullandığı 28 mağara, 38 barınak ve 2 debboy kullanılamaz duruma getirildi.

Eren Abluka operasyonlarında 10 piyon tüfeği, 223 el bombası, 2 el inşası patlayıcı ve bunlara ilgili düzenek, 1142 kilo patlayıcı madde, 36 şarjör, 633 piyon tüfeği mühimmatı, 12 bazuka cephanesi ve gönderme fişeği, birlikte havan topu topu mühimmatı, 3 ferde mühimmatı, 2 telsiz, 76 tüp, 2 akü, birlikte devir paneli, 1374 kilo besin ve baş döndürücü sayıda hayat materyali ele geçirildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?