Asayiş

Engelli çocuk evde torpil patlattı: Ev küle döndü

Samsun'da 15 yaşındaki özürlü kız çocuğunun evde torpil patlatması kararı çıkan yangında ev kullanılmaz duruma geldi.

Engelli çocuk evde torpil patlattı: Ev küle döndü
23-04-2022 17:42
Yangın, İlkadım ilçesi Kadifekale Mahallesi Demir Sokak'ta vakit 14.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sakat kız çocuğu, annesinin sokakta oynayan kardeşini almaya gitmesini okazyon bile bile torpil ile oynamaya başladı. Bir müddet sonradan elindeki torpili ateşe sağlayan sakat çocuk, torpilin patlaması ile şişman ürkü yaşadı. Torpilin patlaması ile çıngı meydan evde kombi de patladı. 2 kıvrık bağımsız lüp 1. katını alevler sardı. Engelli kız kendini hariç atmayı başarırken, elinde gaileli oluştu.

Yangının büyümesinin arkası sıra mahalleli, 112 itfaiyeye sav verdi. Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi ekipleri aceleci ortak halde fenomen adına gelmiş olarak geçmiş yangını söndürdü, elan sonradan da soğutma emek vermesi başlattı. Yangında bağımsız lüp 1. sert kullanılamaz bir duruma gelirken, evimizdeki eşyaların kül bulunduğunu gören ana gözyaşlarına boğuldu. Olay adına mevrut 112 afiyet ekipleri elinde gaileli oluşan sakat kıza engelleme etti.

Yangını gören mahalle sakinleri, “İçeride sakat ortak kız vardı. Annesi öbür çocuğunu dışarıda ararken evimizdeki çocuk torpil patlatmış. Torpil patlayınca da düşkün çıkmış. Evde hasar büyük" dediler.

İtfaiye ve resmi kolluk ekiplerinin ayrılmasının arkası sıra Olay Yeri İnceleme ekipleri yangınla ait araştırı yaptı.

Erdi Demür

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?