Gündem

Edirneli kadınlar "Şiddeti Frenliyoruz" projesini sürdürüyor

Edirne Kadın Merkezi Danışma Derneği (EKAMEDER) ve Edirne Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası iş birliğiyle yaşama geçirilen "Şiddeti Frenliyoruz" projesinin ikinci evreyi uygulanacak.

Edirneli kadınlar
06-05-2022 13:04
Edirne

Dernekten meydana getirilen açıklamaya göre, hız mağduru hanımefendilerin muvasala düşüncesince önce başvurdukları taksilerin sürücülerine farkındalık eğitimi veriliyor. Taksilere "Şiddeti Frenliyoruz" etiketleri yapıştırılıp 4 dilde bilgilendirici risale konuyor.

"Edirne'den Van'a Şiddeti Frenliyoruz" sloganıyla meri projeyle, hanıma müteveccih hız hesabına göçüm şoförlerinin hızlı mücadeleye değgin farkındalıklarının artırılması amaçlanıyor.

Dernek Başkanı Şahide Ağaoğlu ve projede fariza meydan kadınlar, Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünde, Ulaşım Hizmetleri Müdürü Erdal Uygun ve Edirne Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ali Şahin ile birlikte araya geldi.

Ağaoğlu, projenin ikinci evreyi kapsamında 11 göçüm durağında emek vermek yapılacağını belirtti.

Toplumsal eşey eşitliğine ehemmiyet verdiklerini aktaran Ağaoğlu, şunları kaydetti:

"Bu farkındalıklar topluluğun gelişigüzel tarafında dikkatlerin çekilmesi, hanımefendilerin ve ağır halde bulunan şahısların korunması hesabına meydana getirilen çalışmalar. Duraklara astığımız manifestomuz var. Bu bizim projenin umumi uygulaması. Büyük birlikte mağaza toplantısı ile topu topu şoförlere şiddete gönül rahatlığı duygulu olacak ve ya birlikte dava olduğunda nite davranması icap ettiğini öğretecek birlikte mağaza toplantısı ile şoförlerle emek vermek deneyelim istiyoruz. Projenin pedagoji bilimi süreci başlıyor."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?