Ekonomi

Eczacıbaşı Topluluğu’ndan küresel taahhüt

Eczacıbaşı Topluluğu, Dünya Ekonomik Forumu çeşidinden açılan ‘Paydaş Kapitalizmi Göstergeleri'ni kurumsal raporlamalarında kullanmayı taahhüt etti.

Eczacıbaşı Topluluğu’ndan küresel taahhüt
29-10-2021 16:04

Paydaş Kapitalizmi Göstergeleri, merkezi İsviçre'de mevcut Dünya Ekonomik Forumu içerisinde Uluslararası İş Konseyi kabilinden oluşturularak geçtiğimiz Ocak ayında açıklandı. Göstergeler, firmaların ürettikleri sürdürülebilir bedel dair şeffaflığın ve matematik verilebilirliğin elan da yoğunlaştırılmasını amaçlıyor. Oluşturulan toy söve sebebiyle firmalar ortada sürdürülebilirlik alanındaki ilerlemeler şeffaflıkla karşılaştırılabilecek, imal edilen değer, hepsi paydaşların perspektifinden değerlendirilebilecek; çevresel, toplumsal ve kurumsal hile süreçlerinde değişmeyen kalitesi artırılabilecek.

Hem ekonomik, aynı zamanda sürdürülebilir kalkınma göstergelerinde herhangi birlikte sene elan da efdal başarım hedeflediklerini tamlayan Eczacıbaşı Topluluğu CEO'su Atalay Gümrah, “Çağdaş, modern, birinci sınıf ve metin hayatın öncülüğünü esas erek edinen Topluluğumuz, sunmuş olduğu mahsul ve hizmetlerin hayat döngüsünde oluşturduğu etkiyi izleyerek, sürdürülebilirliği esas başarım göstergelerinin en rüçhan unsuru yerine görüyor. Kuruluşların çevresel, toplumsal ve yönetsel performanslarının toy ve baş döndürücü elan can alıcı birlikte halde izlenmesini kabil kılan Paydaş Kapitalizmi Göstergeleri sayesinde, sürdürülebilir birlikte doğacak düşüncesince çabamızı birlikte hamle elan öteye kullanmak düşüncesince çalışıyoruz” dedi.

Gümrah, “Faaliyet alanlarımız farklılaşsa da iş modelimizin merkezinde hayat standardını sürdürülebilirlik anlayışıyla açık açık tezyit fikri var. Bu amaçla saf kaynakları dişi kullanmaya, dışsallıkları azaltmaya çaba ediyor; toplumsal kalkınmayı da bu bedel üretiminin parçası yerine görüyoruz” halinde konuştu.

Verilen bilgiye göre, 2006 senesinde Birleşmiş Milletler Global Compact'i imzalayan topluluk, 2008'den buyana derneşik yerine sürdürülebilirlik performansını raporluyor. Söz konusu ifade içre arazi meydan erke tüketimi ve karbon emisyonları 2010 yılından buyana Birleşik Krallık merkezli PricewaterhousCoopers arsıulusal müşavirlik firması kabilinden ari yerine denetleniyor. Eczacıbaşı Topluluğu, çevresel, toplumsal ve kurumsal hile anlayışı doğrultusunda 2013 senesinde Kadının Güçlendirilmesi Prensipleri'ni bildirme etmiş, 2019 senesinde İş Dünyası Plastik Girişimi'ne derun olmuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?