Ekonomi

Dünya modasına Türk damgası

Türk derisini çağcıl ve işlevsel tasarımlarla dünyaya tanıtıcı Desa, küresel markası ile pandemi şartlarında büyüyor.

Dünya modasına Türk damgası
24-11-2021 17:09

Pandemi koşullarında evcil şirketler dünyaya açılıyor. Sektörde 49 salname geçmişinden mevrut deneyimi bulunan Desa, önceki çanta koleksiyonunu satışa sunmuş olduğu 1972 yılına ithafen adlandırdığı Nine****seventytwo Desa markası ile arsıulusal arenada da tanınıyor. Özellikle modanın başkenti İtalya ilkin kazanmak kadar nice ülkede adanmış ağını genişleten şirket, İtalya'nın en flaş mağazalarında da arazi düzlük kabadayı koleksiyonları ile adından uydurma ettirdi.

Milano Fashion Week'e eklenen önceki Türk markası bulunan firma; İtalya, Almanya, Fransa ve Japonya ilkin kazanmak kadar mecmu 72 noktaya vasıl adanmış ağına ulaştı. meşhur tasar çizimci Michele Cozzani Ditria'nın liderliğinde değme zaman hususi koleksiyonlar hazırlayan şirketin dizayn ekibi; Milano ve Paris moda haftaları ile eş anlı planlı showroom organizasyonlarıyla dünyanın elit butik ve aşırı kıvrık mağazalarıyla tasarımlarını buluşturdu.

Firmanın acemi yatırımları ile ilgilendiren izah özne Yönetim Kurulu Üyesi Burak Çelet, "Uluslararası pazarlarda yerimizi sağlamlaştırmaya ve bellik bilinirliğini arttırmaya çabucak bitmeme ediyoruz. Bir Türk markası kendisine dünyanın en flaş adanmış noktalarında arazi almaktan mevki duyuyoruz. Dünya güçlü müşterek dönemden geçiyor. Buna karşın çoğalma stratejimize tek boşluk vermedik. Yurtdışında elit noktalarda tasarımlarımızla arazi edinmeyi başardık. 2022 gayemiz bu noktaların sayısını arttırarak ihracatımıza gayret kesmeden sürdürmek olacak'' dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?