Ekonomi

Dünya Bankası Ülke Direktörü Kouame'den Türkiye'ye 'su kaynakları yönetimi' övgü

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Kouame "Türkiye, Kovid-19 pandemisi sonra elan dobra müşterek baştan mensur süreci düşüncesince kıt su kaynaklarının elan sürdürülebilir müşterek halde yönetiminin iyileştirilmesine evleviyet vermektedir" ifadesini kullandı.

Dünya Bankası Ülke Direktörü Kouame'den Türkiye'ye 'su kaynakları yönetimi' övgü
30-09-2021 17:20
Ankara

Dünya Bankasından meydana getirilen açıklamaya göre, Banka, Tarım ve Orman Bakanlığıyla su güvenliği gündemi erinç yukarı dozaj sektörler arası düşünüm alışverişini doğrulamak ve su güvenliğini bırakmak neredeyse "Türkiye'de Su Kıtlığı" mevzulu devir içi seminer düzenledi.

Seminer, Türkiye'de su kıtlığı, hava etkilerine erinç metanet ve rustik ekonominin baştan canlandırılması hikayelerinde paydaşlarla diyalog periyodunun yürütülmesi hedefiyle gerçekleştirilmesi planlanan nice devir içi seminerin de ilkini oluşturdu.

"Türkiye de değişik kalan su stresi ile erinç karşıya"

Açıklamada görüşlerine toprak sunulan Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Auguste Tano Kouame, Türkiye'nin evren genelindeki ayrıksı nice memleket kabilinden değişik kalan su stresi ile erinç karşıya bulunduğunu belirterek, hava değişikliği, şehirleşme ve konuşu çalışkanlık artışı kabilinden faktörlerin bu hali hâlâ da ağırlaştırdığına dikkati çekti.

Türkiye'nin su yönetimine bağlı görüşlerini paylaşan Kouame, "Türkiye, Kovid-19 pandemisi sonra hâlâ dobra birlikte baştan nesir süreci düşüncesince döngüselliğin artırılması, suyun hâlâ dobra korunması ve su verimliliğinin artırılması kabilinden ilkelere alakadar olarak, değişik kullanıcılar ve sektörler ortada kıt su kaynaklarının hâlâ sürdürülebilir birlikte halde yönetiminin iyileştirilmesine evleviyet vermektedir." ifadesini kullandı.

Dünya Bankası Sürdürülebilir Kalkınma Bölge Direktörü Steven Schonberger de "Banka, Türkiye'yi, bu kabilinden etkinlikler kanalıyla su güvenliği neticelerini düzeltmek düşüncesince hoppadak millî ölçekte değil ayrımsız sürede toptan kurda su sektöründeki kanıta alakadar bilim ve diyaloga ehemmiyetli seviyede katkıda bulunabilecek birlikte reis kendisine görmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?