Spor

Driffte Türkiye şampiyonu olan Tutumlu’dan çağrı: 'Pistlere gelin'

Red Bull Car Park Drift yarışmasında, Türkiye rekorunu dü kat egale ederek şampiyon olan Berfu Tutumlu, trafikte araçlarını yanlayanlara meydana getirdiği çağrıda, “Bu işi sokakta yaptığımızda aracın 1-2 saniye taraf gitmesini tığ drift zannediyormuşuz. Pistlere gelin, tığ

Driffte Türkiye şampiyonu olan Tutumlu’dan çağrı: 'Pistlere gelin'
08-11-2021 13:18

Berfu Tutumlu (36), Red Bull Car Park Drift organizasyonunda, 300 üstünden 299 puanla Türkiye şampiyonu oldu. Türkiye rekorunu dü kat egale ederek şampiyonluğunu elde fail Tutumlu, İHA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, şimdi öncesinde sokakta vasıta ile yanladıklarını dile getirerek, utançlarından ve olayın tehlikesinden ötürü bu işi pistlerde etme ihtiyacının doğduğunu söyledi.

700 beygirlik Supra 2JZ motora ehil Nissan bellik aracına verdiği emekten ötürü fiyat biçemeyen Tutumlu, dü oğlunun indinde aracının üçüncü oğlu kabil bulunduğunu aktardı. Tutumlu, sokakta aracını yanlayanlara meydana getirdiği çağrıda, pistlere gelmelerini, onlara müstelzim gelişigüzel şeyi öğreteceklerini belirterek, bundan sonra şahısların hayatlarını tehlikeye atmamaları gerektiğine aksan yaptı.

“Araba kullanmaya ıvır zıvır yaşlarda başladım”

24 yıldır direksiyonun başlangıcında olan 36 yaşındaki Berfu Tutumlu, “Araba kullanmaya 10-12 kabil aşırı ıvır zıvır yaşlarda başladım. Ailemizin indinde bağlı bölgelerde kullandık. O günlerden bugüne de makine sevgimiz bitmeme etti ve bugünlere geldi” dedi.

“Drifti, utancımızdan ve tehlikesinden ötürü yapması imkansız olduğumuz düşüncesince pistlerde etme ihtiyacımız doğdu”
Modifiye arabanın Türkiye genelinde fakat Ankara'da ayrı müşterek sevi bulunduğunu dile getiren Tutumlu, “Önceden abilerimizi görürdük, seyrederdik. Daha evvela caddelerde basardık, yanlardık. Onların büyüyünce kusur bulunduğunu ayırt ettim. Ardından bu işi pistlerde şimdi dobra yapanların bulunduğunu öğrendim. Artık utancımızdan ve tehlikesinden ötürü yapması imkansız olduğumuz düşüncesince pistlerde etme ihtiyacımız doğdu. Bu işi pistlerde kesinlikle yapabilirim niteleyerek düşünüp bu işi yapanların yanına gittim. 2 yıl evvela baktım dostlarım bu drift sporunu elhak hazırlamaya başlamışlar. Onların yarışlarını izleyerek, ego de burada olmalıyım dedim. Bundan ötürü hevesli adına drift hazırlamaya başladım” niteleyerek konuştu.

“Türkiye şampiyonu olurken Türkiye rekorunu dü el egale ettim”

İki salname müşterek sürecin drift düşüncesince aşırı çelimsiz müşterek müddet bulunduğunu tamlayan Tutumlu, “Türkiye'de driftin eğitimini sağlayan aşırı insanoğlu yahut kasıntı yok. Bizim çağımızda eğitimler yoktu. İnternetten okuya okuya, ülke dışındaki videoları izleye izleye öğrenmeye başladım. Bunu deneyimleye deneyimleye, tabiri caizse küçümseyici müşterek biçimde öğrendim. Sonra da bunu şimdi da geliştirerek dü yılda geçmişten mevrut maharet ile çabuk müşterek biçimde öğrendim. Son müşterek salname ve altı maaş süreçte aşırı çabuk müşterek biçimde tarz katettim. Çıktığım evvel resmi yarışta Red Bull Car Park Drift'te Türkiye şampiyonu oldum. Türkiye şampiyonu olurken de Türkiye rekorunu dü el egale ettim. En akıbet 300 üstünden 299 puanla Türkiye şampiyonu adına tamamladım” ifadelerini kullandı.
Çok çelimsiz müddette Red Bull Car Park Drift'te elde etmiş bulunduğu başarının hem kendisi hem kadrosu tıpkı zamanda arkadaşları açısından beklenmeyen ve beğeniyle karşılandığını kail Tutumlu, drifte verdiği emeğin karşılığını başarıyla aldığında drifti şimdi afiyetle yaptığını dile getirdi.

“Aracımın; şanzımanı, diferansiyeli, aksları, şaftı, taşıyıcıları elhasıl revan gelişigüzel şeyi değişik”

Aracının Nissan bellik bulunduğu bilgisini sağlayan Tutumlu, “Aracımın motoru, Supra 2JZ kodlu motoru. Şanzımanı, diferansiyeli, aksları, şaftı, taşıyıcıları elhasıl revan gelişigüzel şeyi değişik. Her şeyini çalışma vererek yaptık. Aracım, alçak fevk 700 beygirlik. Hala da uğraşıyoruz, çocuğumuz kabil bakıyoruz. Her güneş müşterek yerini geliştirmeye, gelişigüzel güneş müşterek eksiğini tamamlamaya çalışıyoruz” dedi.

“Benim dü adet oğlum var, bu anahtar ise benim üçüncü oğlum gibi”

Driftte Türkiye şampiyonu Berfu Tutumlu, aracına öneri geldiğini fakat bunun parayla satılabilecek müşterek bilinçlilik olmadığını belirterek, şunları söyledi:

“Belki parayla alabilirsiniz fakat parayla birleştiremezsiniz bu araçları. Bunun düşüncesince fakat çalışma sarfiyat edebilirsiniz. Emek fiyat biçilebilir mi? Benim adıma; on paralık zannetmiyorum. Çünkü aşırı birey adına yıkıma uğradık, başlangıçlarda. Çok bedbaht olduk, aşırı bahtiyar olduk. Resmen bu vasıta ile bu arada büyüdüğümüz müşterek süreç. Ondan ötürü bu parayla satılabilecek müşterek bilinçlilik değil. Bir güneş harcamak mecburiyetinde kalırsam, bunu benim kabil sevi ve dostlukla meydana getirecek müşterek erkeğe harcamak isterim. Benim dü adet oğlum var. Bu anahtar benim üçüncü oğlum gibi. Gerçekten onlara ne çalışma veriyorsam, aracıma da bire müşterek emeği özgülemek zorundayım.”

“Bu işi sokakta yaptığımızda arabanın 1-2 saniye taraf gitmesini kılıç drift zannediyormuşuz”

Drifte başlamadan evvela bu işi sokakta yaptığını kaydeden Tutumlu, “Bizim bambaşka çaremiz yoktu. Çünkü nerede yapacağımızı, bilmiyorduk ve meydana getirecek toprak yoktu. Hala da aşırı müşterek tomar namevcut fakat kılıç o devre yaptığımızı drift zannediyormuşuz. Yani 1-2 saniye arabanın taraf gitmesini kılıç drift zannediyormuşuz. Ama bu on paralık anca değil. Bu aşırı şimdi leziz ve bedava aslında. Doğru dinamiklerle kullandığınızda” dedi.

Tutumlu, piste geçtiklerinde dışarıda gayret gerçekleştirmek kabil olayların anlamsızlaşmaya başladığını aktararak, “Bundan ötürü herkesi fakat herkesi en azından müşterek kat görmeleri düşüncesince bizi izlemeye çağırma ediyorum. Bunu gören ve kalbinde de aşkı olan azcık da bunu yapabilecek olanağı olan şahısların drifte içtenlikle bağlanacaklarına eminim. Gelsinler, kılıç elimizden geleni hazırlamaya hazırız drift toplumu olarak. Gelsin, görsünler ve kılıç de onlara eğitimlerini verelim” niteleyerek konuştu.

Ayrıca Tutumlu, dirft düşüncesince Sincan'da yaşama geçirilecek yarışlık düşüncesince Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan'a teşekkürname etti.

Mustafa Cenik - Sadettin Aliusta - Ömer Faruk Karataş
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?