Gündem

Dolar kuru düşmesine rağmen medikal ürünlere zam gelmeye devam ediyor

Dolar kurunun artmasıyla bu arada hastalanmış bezlerine meydana getirilen değer artışları kur düşmesine rağmen arka alınmadığı kabil adına zam gelmeye devam etti. Medikal İşletmeciler Genel Başkanı Vefa Türksever, yetiştirici kuruluşların meydana getirdiği zamlardan çevre ke

Dolar kuru düşmesine rağmen medikal ürünlere zam gelmeye devam ediyor
12-01-2022 23:53

Hasta bezlerine meydana getirilen zamlar dolar kurunun gerilmesine arka alınmazken, adına acemi zamlar geldiği görüldü. İstanbul ve Anadolu İlleri Medikal İşletmeciler Derneği (İSTAMED) Başkanı Vefa Türksever, “Dövizdeki artışlardan çevre maatteessüf herhangi birlikte sektörde bulunduğu kadar bizde de artışlar oldu. Fakat döviz kurları düşmeye başlayınca bizim birlikte aşırı sattığımız kalemde fiyatlar da saymaca seviyeye gelmeye başladı. Maalesef birtakımı kalemlerde ve ilkin hastalanmış altı bezi ürünlerinde fiyatlar düşmediği kadar üreticiler çeşidinden zam yapılmaya başlandı. Aralık ve Ocak aylarında meydana getirilen zamlardan sonradan Şubat'ta da şirketler çeşidinden zam yapılacağı söyleniyor. Bu da bizim hem ticaretimizi aksi etkiliyor bununla birlikte hastalara verdiğimiz hizmetin aksamasına etken oluyor. Dolayısıyla bizlere mevrut hastalarımız, bu değer artışlarından bizi mesul tutuyorlar. Minimum seviyedeki aşırı düşüt karlarla bu hizmeti hastalar kıygın olmasın diyerek devam ettirmeye çalışıyoruz. Aynı fedakarlığı tığ üreticilerden de bekliyoruz. En azından fedakarlık yapmasalar caba fiyatların artmamasını istiyoruz“ diyerek konuştu.

“Bugün birlikte paket hastalanmış madun bezi az daha birlikte gerginlik cihazı fiyatına geldi“

Hastaların mevrut zamlardan çevre kıygın bulunduğunu tamlayan Vefa Türksever, “Bugün birlikte paket hastalanmış madun bezi az daha birlikte gerginlik cihazı fiyatına geldi. Birinin faziletli birlikte teknolojisi var. 2 sene garantisi var. Diğeri tüketilen gider malzeme. İlla ki hastalanmış madun malzemesinin de birlikte teknolojisi mevcut fakat birlikte gerginlik cihazı yahut benzeşim ürünler kadar 2 sene garantisi yok. Bu da bizim düşüncesince aşırı düşünce verici. Ortalama Türkiye'de şu an SGK kaymış hastalanmış bezi kullanıcı sayısı 1 milyon civarıdır. Sosyal Güvenlik Kurumu mahsus senelerde ödemelere zam yapıyor. Benim tahminim bu senenin geçmiş çeyreğinde ödemelere birlikte zam gelecektir. Ama hoppadak Sosyal Güvenlik Kurumu'nun yapacağı zam da ehliyetli değil. Üreticilerin de az buçuk fiyatlarda arka gelmesi geçişsiz ki aradaki makasın kapanması lazım. Hastalar aşırı kıygın oluyorlar“ dedi.

Hastalara değer verirken zorlandıklarını kail Türksever, “Bu hastalar bunları kesiksiz kullanıyorlar. Biz kapımıza mevrut Ayşe teyzeye, Ali amcaya bu hizmeti veremediğimiz düşüncesince aşırı üzülüyoruz" diyerek konuştu. "Asgari ücrete, memurlara ağırbaşlı zamlar yapıldı. Piyasada çalışanların sağlık kuru bitik birlikte noktaya gelmedi" diyerek devam fail Vefa Türksever, "Ama bahsettiğim üründeki bu zamlar enflasyonun da üstünde meydana getirilen zamlar bulunduğu düşüncesince tüketicinin bunlara kavuşması gine zorlanacak. Çok ağırbaşlı değer farklarıyla kabul etmek mecburiyetinde kalacaklar“ ifadelerini kullandı.

Alper Suat Tutaşı - Zöhre Alagöz

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?