Asayiş

Dolandırıcılık şebekesinin lideri eski avukat çıktı

Kendilerini “Vergi memuru görevlisi” kadar göstererek hazırladıkları gerçek olmayan belgeleri iş insanlarına doğrulama ederken imzalattıkları senetler üstünden âşık fail tokatçılık şebekesinde dünkü detaylara ulaşıldı.

Dolandırıcılık şebekesinin lideri eski avukat çıktı
08-03-2022 08:21

İstanbul merkezli 3 ilde planlı operasyonla bozguna uğrayan şebeke içinde, hâlâ ilkin avukatlık mesleğinden ihraç edilmiş eski müşterek avukatın da bulunmuş yer aldığı ve bu şüphelinin benzeşim suçlardan poliste kaydı yer aldığı ortaya çıktı.
Emniyet kaynaklarının aktardığı bilgilere göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, “dolandırıcılık” suçlarına müteveccih planlı anket kapsamında, menfaatlerini “vergi memuru” görevlisi kabil göstererek âşık fail müşterek şebekeyi belirleme etmiş, gerçek olmayan belgeleri iş insanlarına doğrulama ederken imzalattıkları senetler üstünden âşık fail 9 dolandırıcının yakalanması düşüncesince geçtiğimiz günlerde İstanbul merkezli 3 ilde senkronik ameliyat düzenlemişti. Emniyet ekipleri çeşidinden meydana getirilen uygulayım ve fiziksel takibin arkası sıra 4 Mart'ta İstanbul, Ankara ve Ağrı'daki baskınlarda 8 hilekâr düçar ve sorguya alınmıştı.

Zanlılar İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları bitmeme ederken, şebekeye müteveccih toy detaylara ulaşıldı.

Daha evvel meslekten ihraç edilen avukatın benzeşim suçtan kaydı çıktı

Hazırladıkları doğrulama tutanaklarının imza bölümüne iliştirdikleri ‘kutucuk' yöntemi ile 5 milyon 370 bin teklik bedelci 5 senedi iş insanlarına doğrulama ederken imzalattıkları, bu senetleri de iş hacmi ederek yürütme takip edeni üstünden öğrenim ettikleri ortaya çıkan şebeke içre B.Ö. anlı şanlı eski müşterek avukatın da yer aldığı öğrenildi. Operasyon kapsamında yakalanan B.Ö. hakkında etraflıca soruşturmada, zanlının hâlâ ilkin avukatlık mesleğinden ihraç edilmiş yer aldığı ve kutucuk yöntemi ile mağdurların imzasını alarak hazırladığı senetleri el işi koyarak ayyarlık suçunu gerçekleştirdiği belirleme edildi.

Öte taraftan firari yerine aranan 1 şüpheliye müteveccih kontrol çalışmalarının sürdüğünü aktarılırken, B.Ö. de müdahale gayrı 8 şüphelinin emniyetteki anlatım işlemlerinin ise bitmeme etmiş yer aldığı öğrenildi.

Sadık Kahraman
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?