Gündem

Doğu'da kışın vahim rüyası tipi 'kar şelalesi' görüntülendi

Doğu Anadolu'da kışın çoğunlukla tanıdık ve faziletkâr kesimli alanlarda tesirini yayınlayan tipinin oluşturduğu "kar şelalesi" kameraya yansıdı.

Doğu'da kışın vahim rüyası tipi 'kar şelalesi' görüntülendi
12-01-2022 11:53
Iğdır, Van

Türkiye'de kışın en kaba geçmiş olduğu semt bulunan ve şu sıralar efdal kesimleri kar yağışından ağız ağıza beyaza bürünen Doğu Anadolu'da kar yağışı ve soğuk hava tesirini sürdürüyor.

Özellikle 2 bin mt. rakımın üzerindeki alanlarda rüzgarın etkisiyle az daha kış süresince çarpıcı bulunan tipi, yaşamı negatif etkiliyor.

Iğdır'ın Aras Dağları'ndaki efdal kesimli noktalarda oluşan tipi esnasında tepelerden rüzgarla sakıt ıvır zıvır kar parçacıklarının düşüt rakıma akıllıcasına akması adeta şelaleyi anımsattı.

Özellikle karye ve kentler arası yollarda sürücüler ile vatandaşların "korkulu rüyası" tipinin yanında getirmiş olduğu karların bayır ve yamaçlardan akması Anadolu Ajansı (AA) muhabirince görüntülendi.

4 il düşüncesince çığ, buzlanma ve giysi uyarısı yapıldı

Öte taraftan Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden meydana getirilen açıklamaya göre, semt genelinde hava aşırı bulutlanmış ve karlı olacak, yağışlar geceden itibaren birtakımı alanlarda tesirini artıracak.

Sabah ve geceleyin saatlerinde buzlanma ve giysi vakası ile beraberce toprak arsa sis ve inç hadisesi görülecek.

Eğimli ve nobranca yamaçlarda çığ riski bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara dirlik titiz ve müdebbir olunması gerekiyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?