Ekonomi

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'yu Karadeniz'e bağlayan Pirinkayalar Tüneli hizmete açıldı

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'yu Doğu Karadeniz'e bağlayacak Pirinkayalar Tüneli'nin açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın videoteyp konuşma yöntemiyle katılmış olduğu törenle zaman gerçekleştirildi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'yu Karadeniz'e bağlayan Pirinkayalar Tüneli hizmete açıldı
29-12-2021 14:38
Ankara

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından meydana getirilen açıklamaya mucibince tünel, sıkıca şita şartlarında ulaşımın güvenli, aceleci ve akıcı olması gibi nesir edildi.

Bakan Adil Karaismailoğlu'nun katılmış bulunduğu törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da videoteyp konuşma yöntemiyle şereflendirme etti.

Erzurum ile Artvin'i birbirine bağlayacak Pirinkayalar Tüneli ile gezim ve tecim merkezlerine erişim açısından kolay sağlanacak. 2 bin 272 m. uzunluğunda, yegâne tüpten oluşan tünel projesinin toplanmış uzunluğu 1070 metrelik bağlanak eliyle 3,34 kilometreye ulaşıyor.

Proje ile Erzurum ve Artvin'e ilgili havalimanları Artvin Limanı ile bütünleştirilerek, millî ve arsıulusal bağlantıların parçası olacak. Aynı sürede iç ve aut gezim sirkülasyonunun sağlanmasıyla bölgenin içtimai ve konuşu gelişimine yardım sunulacak.

Mevcut yolun 680 m. kısalacağı projeyle, salname toplanmış 17,6 milyon liralık artırım edilecek ve karbon salımı 230 titrem azalacak.

Pirinkayalar Tüneli'nin inşasında, yörenin erbap bulunduğu erdemli gezim potansiyeli ve tünel güzergahının 1. derecede saf sit piyasası içinde kalması zımnında erdemli duygunluk gösterilirken, projede hususi imalatlara toprak verildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?