Asayiş

Diyarbakır’da MİT ve Emniyet’ten terör operasyonu

Diyarbakır'da Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İl Emniyet Müdürlüğü terör örgütü PKK üyelerine gerçek olmayan geçişlik realizasyon fail şebekeye operasyon düzenledi. Operasyonda 8 insan gözaltına alınırken, 6'sı tutuklandı, 2 insan ise başıboş bırakıldı.

Diyarbakır’da MİT ve Emniyet’ten terör operasyonu
27-10-2021 23:03

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü terör soruşturması kapsamında MİT ve Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, terör örgütü PKK'ya müteveccih ehemmiyetli müşterek operasyonu kolektif düzenledi.

Diyarbakır ve İstanbul'da 13 yere senkronik baskın

Soruşturma kapsamında 8 zanlı üzerine kontrol sonucu verildi. Karar ile beraberce Diyarbakır ve İstanbul polisi harekete geçti. 13 ayrımlı adrese senkronik namına planlı operasyonda terör örgütü PKK üyelerine gerçek olmayan geçişlik gerçekleştirme fail 8 zanlı şahıs adreslerinde kıs işlek yakalanarak gözaltına aldı.

6 ad tutuklandı

Şüphelilerin evlerinde meydana getirilen aramalarda sayısal veriler, örgütsel doküman, 1 skor silah ve tabancaya alakalı kurşun ele geçirildi. İstanbul'dan Diyarbakır'a getirilen zanlı kişiler emniyette sorguya alındı. Şüpheli insanların emniyetteki işlemlerinin arıdan adliyeye gönderme edildi. 6 zanlı tutuklandı, 2 ad ise başıboş bırakıldı.

Diyarbakır'da MİT ile Emniyetin eş terör örgütü operasyonuyla alakalı açıklama

Yapılan açıklamada, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile Milli İstihbarat Teşkilatı koordinesinde, PKK/KCK terör örgütünün milis ve iş birlikçi yapılanmalarında çalışkanlık göstermekte iken haklarında sorun oluşturulan şahısları gerçek olmayan geçişlik ile etiket çıkartarak yurtdışına gayrikanuni yollardan kaçırmaya etkin 9 şüpheliye müteveccih Diyarbakır ve İstanbul'da 16 Ekim tarihinde senkronik operasyon yapıldığı bildirildi.

Açıklamanın devamında ise, “Yapılan operasyonda; aşırı sayıda sayısal materyal, 2 skor ruhsatsız tabanca, fişek ve gerçek olmayan geçişlik ele geçirilmiştir. Emniyet birimlerimizin duygun emekleri sonucunda PKK/KCK terör örgütü üyelerini iklim dışına çalmak gibi kurulan aranjman çökertilmiştir. Emniyet Müdürlüğünde işlemleri tamamlanan 9 şüpheli, çağ tün ezanı saatlerinde adli makamlara gönderme edilmiş; 7 zanlı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir” ifadelerine toprak verildi.
 

Sedat Irmak
 

İLGİLİ HABER
Ankarada narkotik operasyonu: 6 gözaltı Ankara’da narkotik operasyonu: 6 gözaltı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?