Asayiş

Diyarbakır’da lise öğrencisi üniforma alamadığı için okula giremedi

Diyarbakır'da iddiaya mucibince 14 yaşındaki lise öğrencisi, okul üniforması alamadığı için okul müdürü kabilinden okula alınmadığını söyledi. Baba ise üniforma ilişki gücünün olmadığını, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü aradığında namına hakeza birlikte durumu

Diyarbakır’da lise öğrencisi üniforma alamadığı için okula giremedi
06-10-2021 16:26
Olay Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesi Fabrika Mahallesi'nde mevcut Süleyman Demirel kampüsü içindeki Yenişehir Şehitlik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yaşandı. Pazartesi haset okula mevrut Şevval İnan, sabahleyin İstiklal Marşı töreni bittikten sonraları sınıflarına dağılacakken okul müdürünün 'formalılar hapis formasızlar dışarı' niteleyerek onu ve nice öğrenciyi okuldan gönderdiğini tez etti. Baba Yakup İnan, kızına maddesel olanağı olmaması nedeniyle forma alamadığını, kızının okulda olması müstelzim saatte eve gönderildiğini ve mevzuyla ilgilendiren okul yetkililerinin onları tek halde bilgilendirmediğini anlatım etti.

14 yaşındaki lise 2'inci dershane öğrencisi Şevval İnan, ”Pazartesi haset İstiklal Marşı töreninden sonraları başmuallim bizi formamız olmaması nedeniyle ve nice arkadaşımı formasızlar hariç niteleyerek hariç çıkarttı. Bu gidişat karşısında aşırı üzüldüm eve gittim durumumu babamla paylaştım. Babamın parası olmaması nedeniyle bana üniforma alamadı. 2 gündür okula gidemiyorum, derslerimden arka kaldım. Okuluma kıymetlendirmek isterim ama formam olmaması nedeniyle gidemiyorum” niteleyerek konuştu.

Baba İnan, ”Her sabahki kadar kızımı okula gönderdim, tahminî müşterek yahut dü sayaç sonraları gine arka geldi. Kızıma sebebini sorunca forması olmaması nedeniyle okul müdürü çeşidinden okula alınmadığını söyledi, bunun hakkında okula geldim kendisiyle müzakere etmek için ama bulamadım. Bizi ağır bir hale soktu, güçlük ortamında çocuklarımı okutmaya çalışırken müdürün bizi bu halde rencide edip, durumumuzu bizlere gine hatırlaması bizi aşırı üzdü. Ben İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüştüm. Yetkililer hakeza müşterek durumun bahis konusu olmayacağını söyledi. Ben yurttaş yerine yetkililerin bir hale el atmalarını istiyorum.

Bu durumun ulusal eğitimin, devletin bilim dahilinde bulunduğunu ve buna müsaade vereceklerine inanmıyorum, müdürün şahsileştirdiğini düşünüyorum. O müddet bünyesinde ego kızımı okulda biliyorum ama kızım okuldan çıkarılmış. Başına müşterek nesne gelseydi sorumlusu ki olacaktı” biçiminde konuştu.

Olayla ilgilendiren okul yetkililerine ulaşılamazken, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyüp Uçak ise mevzuyla ilgilendiren lazım incelemeyi yapacaklarını dile getirdi.

Beritan Kaya

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?