Asayiş

Diyarbakır’da döviz bürosu sahibini boş yangın tüpü ile dolandırdılar

Diyarbakır'da yangın tüpünün olmadığını ayırt fail dolandırıcılar, telefonla ulaştıkları döviz bürosu sahibine, belediyeden aradıklarını ve zamanı eski yangın tüpü denetimi yapacaklarını belirterek, müşterek devir sonradan da yangın tüpü satıcısı kılığında gel

Diyarbakır’da döviz bürosu sahibini boş yangın tüpü ile dolandırdılar
27-10-2021 11:00
Olay, Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesi Ofis semtinde mevcut birlikte iş durumunda meydana geldi. İddiaya göre, çıkarlarını şehremaneti görevlisi adına tanıtıcı kimliği belgisiz isim ve ya eşhas Ofis semtindeki iş yerlerini yegâne hiç gezerek birlikte döviz bürosunda meydanda yangın tüpü olmadığını ayırt ederek telefonla iş yerini aradı.

Önce telefonla aradılar, arkası sıra boş yangın tüpü sattılar

Kendilerini, ‘Belediyeden arıyoruz yangın tüpünüz namevcut yahut dolum zamanı eski ise yenileyin. Yangın tüpünü alın ve ya doldurun' niteleyerek işyar adına tanıtıcı dolandırıcılar, birlikte çağ geçtikten sonraları aradıkları iş hesabına yangın tüpü ile gitti. Telefonla aradıkları iş hesabına elinde yangın tüpü ile mevrut birlikte şahıs kendisini satıcısı adına tanıtıp karşılığında 200 teklik tutarındaki boş yangını tüpünü 380 liraya satarak kayıplara karıştı. Başından sabık vakası özetleyen iş noktayı sahibi Semih Parlamış, “İş yerimizi şahsı anlaşılan sıfır birlikte yurttaş aradı. ‘Belediyeden arıyorum, yangın tüpüyle ait birlikte çalışmamız var.

Sizin de yılınız meşbu ve gelip bakacağız, araştırma görevlisi olacağız” dediler. Ben de elbette kıvançla niteleyerek yanıt verdim. Ertesi çağ ha iş durumunda değildim ben. Beni aradılar iş yerime geleceklerini söylediler. Geldiklerinde ego iş durumunda değildim. Bir parça yangın tüpü bırakmışlar. bunun karşılığında 380 teklik ifa almışlar sonraları tığ araştırınca bunun birlikte aldatmaca bulunduğunu anladık ve dolandırıldığımızı ayırt ettik. Kendilerine bu defa tığ erişmek istiyoruz. Ne iş hesabına ne de cep telefonlarından ulaşamıyoruz, açmıyorlar, ‘Selim ağa ego yoğunum geliyorum' niteleyerek bizleri oyalıyorlar” dedi.

“Şahıslar yakalanırsa şikayetçi oluruz”

Bunların bambaşka müşterilerini dolandırmadan yakalanmalarını istediklerini tabir fail Parlamış, “Böyle birlikte mağdurluk yaşadık. Bu bizim başımıza geldi, her insanın başına gelebilir. İnşallah birlikte şimdi hakeza şeyler yaşamayız. Şikayetçi olmadık, baş döndürücü ehemmiyetli değil. Belediyenin adını kullanarak kişilerin kıygın etmeleri akıllıca değil. Şahıslar yakalanırsa şikayetçi oluruz niçin olmayalım? Çünkü kusur birlikte nesne ve belediyeyi kullanarak kişilerin duygularıyla oynamaları yanlış” niteleyerek konuştu.

“Telefonla değil durumunda teftiş yapıyoruz”

Konu ile ait açıklamalarda mevcut şehremaneti yetkilileri ise ekiplerinin denetime gitmeden telefonla iş yerlerini aramadığını ve durumunda teftiş yaptıklarını aktararak, vatandaşların dolandırıcılara erinç duyar olmalarını istedi.

Öte taraftan yaşanmış olan vakayla ait adına Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ilişkin kolluk ekipleri telefonla iş yerlerini arayarak şehremaneti görevlisi adına kendini tanıtıcı şahısların yakalanması düşüncesince düzenlilik alıcı görüntülerini inlemeye alıp düzentileme başlattı.

Sedat Irmak
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?