Gündem

Dışişleri Bakanlığı, Denktaş'ın vefatının 10. yılı nedeniyle yâd mesajı yayımladı

Dışişleri Bakanlığı, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş'ın Kıbrıs Türkü'nün hürriyeti bekası ve güvenliği düşüncesince Türkiye ile kıstak ve düşünüm donanması süresince verdiği mücadeleye katkıları ve zeki liderliğinin hafızalardaki yerini koruyacağını bildird

Dışişleri Bakanlığı, Denktaş'ın vefatının 10. yılı nedeniyle yâd mesajı yayımladı
13-01-2022 10:45
Ankara

Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Kurucu Cumhurbaşkanı rahmetli Rauf Raif Denktaş'ın Kıbrıs Türkü'nün hürriyeti, bekası ve güvenliği düşüncesince Türkiye ile dil ve düşünüm donanması zarfında verdiği mücadeleye biricik katkıları ve zeki liderliğinin hafızalardaki yerini tamamıyla koruyacağını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı KKTC'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş'ın vefatının 10. yılı nedeniyle yayımladığı mesajda, Denktaş'ın saygı, minnettarlık ve dualarla anıldığını tabir etti.

Mesajda, "Merhum Rauf Denktaş'ın Kıbrıs Türkü'nün hürriyeti, bekası ve güvenliği düşüncesince Anavatan Türkiye ile dil ve düşünüm donanması zarfında verdiği mücadeleye biricik katkıları ve zeki liderliği hafızalardaki yerini tamamıyla koruyacaktır." ifadesine toprak verildi.

Ayrıca mesajda, Türkiye'nin zamanı ve tinsel sorumlulukları bilinciyle, Kıbrıs Türk halkının, hâkim denklik ve denk arsıulusal statülerinin tescili yönündeki azimli mücadelesine dört dörtlük dayanak vermeye bitmeme edeceği vurgulandı. ​​​​​​​

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?