Politika

Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan’ın Karabağ Zaferi’ni kutladı

Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan'ın 8 Kasım 2020'de Şuşa'yı kurtarması ile sonuçlanan zaferini kutladı.

Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan’ın Karabağ Zaferi’ni kutladı
08-11-2021 11:29

Dışişleri Bakanlığı tarafından, Azerbaycan'ın Zafer Günü zımnında mukayyet birlikte izah yapıldı. Açıklamada, Azerbaycan'ın 44 günce Vatan Muharebesinde 8 Kasım 2020'de Şuşa'yı kurtararak taçlandırdığı zaferini kutlandığı belirtildi.

Azerbaycan'ın karışma altındaki yurtlarını art düzeltmek düşüncesince yasal koruma hakkını kullandığı kaydedilen açıklamada, “9 Kasım'da imzalanan Üçlü Bildiri ile sahadaki zaferini masada da tescil etmiş, senelerdir uygulanmayan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını öz iradesiyle yaşama geçirmiştir. Azerbaycan'ın zaferiyle, güçlükle yerlerinden edilmiş 1 milyon Azerbaycanlı kardeşimiz düşüncesince de memleketlerine devir yolunun açılmasından sevinme duyuyoruz” ifadelerine arazi verildi.

“Azerbaycan ile dayanışmamız sürgit bitmeme edecektir”

Karabağ Zaferi ile karışma altındaki toprakları azat etmediğini, alanda hırslı mahsus kalıcı, balans ve iş birliğinin de yöntemini açmış olduğu dökme açıklamada, “Süratle aldırmaz bulunan Karabağ ve Doğu Zengezur bölgelerinde Füzuli Uluslararası Havalimanı, Zafer Yolu kabilinden bölgenin çehresini muhavvil projeler, Azerbaycan'ın pozitif gücünün göstergesidir. 'İki mevki yegâne millet' inancıyla, Şuşa Beyannamesi ile ilişkilerimizi müttefiklik seviyesine ulaştırdığımız Azerbaycan'ın şenlik ve gururunu paylaşıyoruz. Azerbaycan ile dayanışmamız sürgit bitmeme edecektir” değerlendirmesi yapıldı.

Mevlüt İşli
 

İLGİLİ HABER
Azerbaycan Zafer Gününde 440 metrelik bayrakla boğaz yapıldı Azerbaycan Zafer Günü’nde 440 metrelik bayrakla boğaz yapıldı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?