Sağlık

Dişinde iltihap olanlar Covid-19’u daha ağır geçiriyor

Ağız Diş Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Kerem Turgut Atasoy, dudak ve diş enfeksiyonlarının Covid-19'a yakalananlarda illet dönemini ağırlaştırdığını söyledi. Dr. Atasoy, “Pandemi sürecinde enfeksiyonsuz müşterek ağızla yaşamak, koronavirüs hastalığının daha bol atlatılma

Dişinde iltihap olanlar Covid-19’u daha ağır geçiriyor
03-11-2021 10:45

Tüm dünyada tesiri devam eden dünkü insan koronavirüs enfeksiyonunun rüçhan adına teneffüs yollarını etkilediğini tamlayan Ağız Diş Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Kerem Turgut Atasoy, “Bununla birlikte, meydana getirilen dünkü çalışmalar, diş ve diş hitit iltihaplarının koronavirüs hastalarında hali negatif etkilediğini gösterdi” dedi.

"Bağışıklık sistemini negatif etkiliyor"

Dr. Kerem Turgut Atasoy, dudak ve diş enfeksiyonlarının bedenin önsezi ve alışkanlık sistemi denli değişik katı baş döndürücü bölümünün birlikte muafiyet sistemini de negatif yönde etkileyebileceğini dile getirdi. Bağışıklık sisteminin ilkin koronavirüs hastalığının seyrinde şişman ehemmiyet taşıdığına özen çekici Dr. Kerem Turgut Atasoy, “Ağız ve diş enfeksiyonlarına ilişkin adına kandaki inflamatuar hücreleri çoğalır ve muafiyet sistemine binen ağırlık artar” ifadelerini kullandı.

"Akciğer enfeksiyonuna kere açabilir"

“Ağızda enfeksiyon biçiminde kalan mikroorganizmaların ayrımsız sürede akciğer enfeksiyonlarına da kere açabildiği türlü ilmî çalışmalarda ortaya konmuştur” diyen Dr. Kerem Turgut Atasoy, bu durumun dirimlik riziko oluşturduğunu anlatım ederek, "Koronavirüs enfeksiyonu canlı hastaların akciğer fonksiyonları ağırbaşlı açıdan negatif etkilenir. Pnömoni ismi verdiğimiz akciğer iltihaplanması denli ek sorunlar de koronavirüs enfeksiyonunun klinik tablosunu dirimlik derecede etkileyebilmektedir" şeklinde konuştu.

"Ağız ve diş sağlığını boşlama etmeyin"

Olası Covid-19 problemine üzerine ilkin tılsım kabul etmek icap ettiğinin altını çizen Dr. Kerem Turgut Atasoy, o önlemler arasına kesinlikle dudak ve diş sağlığının da alınmasını başvuru ederek, "Bağışıklığın bu derece ehemmiyetli bulunduğu pandemi sürecinde enfeksiyonsuz müşterek ağızla yaşamak, mümkün müşterek koronavirüs enfeksiyonunun daha bol atlatılmasında şişman ehemmiyet sunma etmektedir" sanarak konuştu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?