Asayiş

DİAYDER davası ertelendi

Terör örgütü PKK/KCK'nın hedefleri doğrultusunda çalışkanlık yürüttüğü öne sürülen DİAYDER yöneticileri ile üyelerinin aralarında bulunmuş olduğu 23 sanığın yargılandığı davanın önceki duruşması, vakfedilmiş sanıkların savunmalarının tamamlanmasının ardınd

DİAYDER davası ertelendi
18-02-2022 22:36

Terör örgütü PKK/KCK'nın hedefleri doğrultusunda çalışkanlık yürüttüğü öne sürülen Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAYDER) yöneticileri ile üyelerinin aralarında bulunmuş olduğu 9'u vakfedilmiş 23 sanığın 15 yıla derece dam istemiyle yargılandığı davanın önceki duruşması başladı. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, 7 vakfedilmiş sanık, 11 tutuklanmadan maznun ile avukatları apiko bulundu. Duruşmaya 2 vakfedilmiş ile 1 tutuklanmadan maznun ise SEGBİS marifetiyle bağlandı. Mahkeme heyeti, 8 vakfedilmiş maznun ile avukatlarının savunmalarının tamamlanmasının ardından, tutuklanmadan sanıkların savunmalarının katılması düşüncesince duruşmayı 21 Şubat Pazartesi günü, vakit 10.00'a erteledi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanmakta olan 335 sayfalık iddianamede, DİAYDER'in referansı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesine işe tahsil edilen teşekkül üyesi ve duygudaş insanların aldıkları maaşın birlikte yönünü derneğe verdiklerinin delil beyanları ve görüşmeler doğrultusunda belirleme edilmiş olduğu aktarıldı. Savcılıkça hazırlanmakta olan iddianamede, İstanbul Büyükşehir Belediyesi çeşidinden derneğe sunulan market iane kartlarının teşekkül sempatizanları çeşidinden bedel ailelerine dağıtıldığına bağlı belirleme yapıldığı belirtildi.

İddianamede, Ramazan kocaoğlan dolayısıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi çeşidinden DİAYDER'e sunulan alım satım kartlarının kuşkulu Ekrem Baran çeşidinden dağıtılması neredeyse Avrupa ve Anadolu yakasında durma fail topluluk üyesi melelere verilmesi hususunun arazi aldığı, bahis konusu kartların dağıtılacağı kişiler ortada bedel ailelerinin de bulunmuş olduğu kaydedildi. Savcılıkça hazırlanmakta olan iddianamede, şüphelilerin ‘silahlı yıldırı örgütüne uzuv olmak' ve ‘silahlı yıldırı örgütüne kasten ve istekle iane etme' suçlarından 3,5 yıldan 15 yıla derece hapisle cezalandırılması istem edildi.

rem Demir - Sema Demir

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?