Yaşam

Dereceyle kazanılmış olduğu üniversiteye gidemeden lösemiye yenmiş düştü

Bursa'da sabık sene YKS'de sözelde Türkiye 47'ncisi, denk ağırlıkta Türkiye 96'ncısı bulunan 19 yaşındaki Selman Abdullah Bayram'ın ailesi, lösemiden kaybettikleri evlatlarının imgesel bulunan Koç Üniversitesine ortak çağ üstelik gidememesinin üzüntüsünü yaşıyor.

Dereceyle kazanılmış olduğu üniversiteye gidemeden lösemiye yenmiş düştü
13-10-2021 16:06
Bursa

Ulubatlı Hasan Anadolu Lisesinden izinli olduktan sonraları hazırlandığı YKS 2020'de adım özne Bayram'a, Koç Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümüne mükemmel burslu namına yerleşmesinden endamsız müddet sonraları lösemi tanısı konuldu.

Bu müddet ortamında Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavisine başlanan Bayram, müşterek güneş fark gidemediği mektebinde kaydını dondurmak mecburiyetinde kaldı. Ekonomist olmayı hedefleyen Bayram, rahatsızlığına gönül rahatlığı 14 aydır verdiği mücadeleyi 8 Ekim gecesi kaybetti.

Bursa Hamitler Mezarlığında toprağa maruz Bayram'ın kederli ailesi, bambaşka evlatların yaşaması düşüncesince dem bağışında bulunulması, verici olunması çağrısında bulundu.

"Okul işlemlerimizi hastanede gerçekleştirdik"

Anne Ruveyda Bayram, AA muhabirine, oğlunun, hedefleri bulunan müşterek mektepli bulunduğunu ve onunla alım çalım duyduğunu anlattı.

Selman Abdullah'ın 1,85 boyunda, atletik müşterek yapıya eş bulunduğunu tamlayan Bayram, "Tercih açıklandıktan müşterek hafta sonraları lösemi tanısı konuldu. Okul işlemlerimizi hastanede gerçekleştirdik. Tedaviye başladık, kavi müşterek tedaviydi. Uzun süreçliydi, böylelikle maatteessüf kaybettik. Yüzde 70 oranında lösemiyi yenme şansımız vardı. Oğlumun bu atletik ve çelimli yapısı bizlere yüzdelik 100 düş veriyordu. 'Benim çocuğum bu rahatsızlığı yenemezse kimesne yenemez' sanarak düşünüyordum. Hiç yılmadı, sonuna genişliğinde savaştı fakat kaybettik." ifadelerini kullandı.

Bayram, oğlunun hayat kırcı bulunduğunu ve okumayı aşırı sevdiğini dile getirerek, "Hastaneye yatıldığında önce namına ahi nakillerine bakılıyor. Kardeşlerden ahenk olmayınca verici düşüncesince Türkiye ve evren bankalarına bakılıyor. Bizim ahi yüzdelik 70 ahenkli bulunduğu düşüncesince sonuç joker namına bakıldı. Daha sonraları makul verici bulamadık. Bu süreçte sesimizi duyurmaya aşırı çalıştık. Birçok kesime ulaşmaya çalıştık. Bir günde 2 bine DOĞRU verici başvurusu aldığımız fark he fakat makul verici bulamadık." sanarak konuştu.

"Donörün insana hususi olacağını düşünüyorlar"

Lösemiye gönül rahatlığı verici çağrısında mevcut Bayram, laflarını şu şekilde sürdürdü:

"Bu mevzuda şuursuzluk var. Donörün insana hususi olacağını düşünüyorlar. Ben ve oğlum, 'Bize eğer olmazsa başkalarına düş olsun' sanarak düşündük. Bazen insanoğlu 'donör olursam benden müşterek obje eksilir' düşüncesine kapılıyor ve ya ağrılı müşterek proses yaşayacaklarına düşünüyorlar. Öyle değil, benim 13 yaşındaki kızım verici he ve kızıma tek obje olmadı. 13 yaşındaki müşterek çocuğun dayandığı ve tek ateş çekmediği şeye şuursuz ve duyarsız kalınmamalı. Çünkü oğlum kabil birçok çocuklar, 'umut olsun' sanarak verici arayışına giriyor. Anne babalar devasız kalmasın, çocuklarını kaybetmesin istiyorum. Kan özgülemek ve verici peyda etmek hayatınızdan tek obje eksiltmeyecek. Ayrıca dirilik kurtardığınız düşüncesince sizi bahtiyar edecek."

Bayram, bu süreçte kendilerine dayanaklık etmek verici Ulubatlı Hasan Anadolu Lisesi yönetimi ve öğrencilerine, BUÜ Hastanesi çalışanlarına, Koç Üniversitesi ve LÖSEV yetkililerine teşekkürname etti.

"18-19 sene yaşamadıkları şeyi 14 ayak tabanı sığdırdılar"

Baba Hasan Bayram da oğlunun dert süresi bulunan 14 ay süresince baştan sona annesiyle sayaç geçirdiğini dile getirdi.

Oğlunun cin fikirli ve çalışkanlığını özetleyen Bayram, "Oğlum ve eşim 14 ay süresince birbirlerini tek bekâr bırakmadı. 18-19 sene yaşamadıkları şeyi 14 ayak tabanı sığdırdılar, birbirlerine kuvvet verdiler. Bizim bellek hocamız Selman Abdullah'tı, dayanaklık etmek oluyorduk birbirimize." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?