Yaşam

Denizli'de sokak hayvanları '5 yıldızlı' tesiste barınıyor

Denizli'de kurulan Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı, sokak hayvanlarına kalıp şartlarda tedavi, iyileştirme ve tahaffuz olanağı sağlamasıyla dikkati çekiyor.

Denizli'de sokak hayvanları '5 yıldızlı' tesiste barınıyor
29-12-2021 12:23
Denizli

Denizli'de kurulan Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı, sokak hayvanlarına kip şartlarda tedavi, iyileştirme ve tahaffuz olanağı sağlamasıyla dikkati çekiyor.

Büyükşehir Belediyesi çeşidinden 2018 senesinde Pamukkale ilçesi Karakurt Mahallesi'ndeki 135 dönüm bölgeye kurulan merkez, sokak hayvanlarına 5 açık otel konforunda izlev veriyor.

Kedi ve köpek pansiyonları, açık yolculuk alanları, köpek havuzu, köpek padokları, pedagoji bilimi salonu, karantina binası, kedi evleri, ameliyathaneler ve polikliniklerin bulunmuş olduğu yerleşke, yurt genelinde kurulan benzeşim merkezlere manken olma niteliği taşıyor.

Özellikle hafta sonları hayvanseverler ve evlatların görüşme etmiş olduğu merkezde 10 bine andıran hayvan sahiplendirildi.

Merkez sorumlusu bulunan Veteriner Hekim Elvan Alkaya, AA muhabirine, iyesiz hayvanların yanı esna Milli Parklar Müdürlüğü ile baş başa vahşi hayvanların tedavisini ve rehabilitasyonunu da üstlendiklerini tabir etti.

Alkaya, şunları kaydetti:

"Asli görevimiz sokaktaki aylak hayvanları küpeleyip, kısırlaştırıp aşılarını yapmak. Bunun haricinde da hasta, yaralı, tedaviye eksikli kedi ve köpeklerin tedavilerini gerçekleştiriyoruz. Sokak hayvanları düşüncesince 7 devir 24 zaman izlev sağlayan Türkiye’nin kip ve Ege’nin en iri tesislerinden birisiyiz. 2018'den bugüne 50 binden indinde tomar hayvanı otama ve rehabilite ettik."

Telefon ihbarlarıyla ulaşılıyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi'ne ilişik Alo 153 hattına meydana getirilen ihbarlara alelacele cevap verdiklerini tabir fail Alkaya, özek mensuplarının muhabbet ve fedakarlıkla fariza yaptığına özen çekti.

Alkaya, şöyleki bitmeme etti:

"Gecenin 3’ünde indinde kediye otomobil çarpsa o kediyi fenomen yerinden alıp önce müdahalesini yapıyoruz. Burada 5 baytar hekim, 5 teknikçi ve 20 asistan görevliyle çalışıyoruz. Elimizden gelenin en iyisini hazırlamaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımız ve hayvanseverlerle ilişkilerimiz baş döndürücü iyi, onlarla familya gibiyiz. Tüm aileleri, çocuklarıyla iyesiz hayvanlarımızı sevmeye çağırma ediyorum. Böylelikle emektar ve çirkin barınak imajını burada yıkmalarını istiyorum."

Alkaya, benzeşim tesislerin yurt genelinde yaygınlaşmasını rüya ettiklerini, çağcıl tesisler yardımıyla hayvan sahiplenme oranlarının da artacağına inandığını laflarına ekledi.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?