Gündem

DATÜB'den Kazakistan açıklaması

Dünya Ahıskalı Türkler Birliği (DATÜB) Genel Merkezi, Kazakistan'da yaşanmış olan sonuç vakalarla ilgilendiren açıklama yaptı.

DATÜB'den Kazakistan açıklaması
07-01-2022 19:35

DATÜB Genel Merkezinden açıklamada, “Kazakistan, Türk dünyasının kalbi yerine tığ Ahıskalı Türkler düşüncesince iyice ehemmiyetli ortak ülkedir. Kazakistan'da 200 bin yöresinde Ahıskalı Türkler yaşamlarını sürdürmektedir. Dünyanın 9 ülkesinde maşer biçimde canlı Ahıskalı Türkleri asimilasyon fail ortak büyüklenme olarak, ahi Kazakistan halkının sağduyusuna ve normale devir mevzusundaki arzusuna güveniyoruz” ifadelerine arazi verildi.

“Kazakistan yetkililerinin barışçıl ortak biçimde huzursuzluğun giderilmesi, çatışma ve sükunetin baştan kasılma edilmesi kapasitesine cemaat olduğuna inanıyoruz ve güvenimiz tamdır” ifadelerinin kullanıldığı açıklamada, “DATÜB olarak, mevzuyu mezun makamlarca iyice izlem ediyoruz, Genel Başkanımız Ziyatdin Kassanov'dan gelişmeler ile ait bilim alarak siz kalburüstü halkımızla devir zamane paylaşmaktayız. Allah Kazakistan halkını ve devletini korusun. Kazakistan'da canlı Ahıskalı Türklere ve topu topu kardeşlerimize neşeli yerlerden ırak durmalarını, gerekmediği sürece evden hariç çıkmamalarını önemle dileyiş ediyoruz. Olaylarda yaşamını kaybedenler düşüncesince taziyelerimizi sunuyor ve yaralılara çabuk şifalar diliyoruz” denildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?