Ekonomi

Dar gelirli hanımefendilerin finansmanında MicroCreditToken devri 14 Ocak'ta başlıyor

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, "MicroCreditToken ile evren genelinde mikrokrediye gerekseme duyan kestirmece 1,5 bilyon namüsait gelirli hanıma mali dayanak noktası sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.

Dar gelirli hanımefendilerin finansmanında MicroCreditToken devri 14 Ocak'ta başlıyor
08-01-2022 12:36
İstanbul

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA), ters gelirli hanımlara müteveccih sağlamış olduğu mikrokredide finansman problemini halletmek üzere token sürecini başlatırken, 14 Ocak'ta ön satışa sunmuş olacağı ve hep 2 bilyon nüsha üretilecek MicroCreditToken ile 1,5 bilyon insana ulaşmayı hedefliyor.

Mevcut müşterek saklı yazı mülk ünitesi blokzincirine ilişkin tokenlere gelişigüzel sabık çağ yenileri eklenirken, ters gelirli hanımlara finansman sağlayıcı TİSVA'nın pınar temini üzere çıkaracağı MicroCreditToken 14 Ocak'ta ön satışa sunulacak.

TİSVA Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, bugüne derece 64 ilde 200 binden çok ters gelirli kadına, 1 bilyon 250 milyon lira mikrokrediyi garanti ve kefillik yapılmaksızın verdiklerini söyledi.

Yoksulların işlerini kurmalarına ve geliştirmelerine asistan kazanmak düşüncesince mali ve içtimai vasıtalık hizmeti sunduklarını aktaran Akgül, finansman eksikliğinden ötürü mikrokredi arayışındaki insanların ihtiyaçlarının mükemmel karşılanamadığını anlatım etti.

Akgül, finansman problemi karşısında toptan mikrofinans sistemine ve içtimai girişimciliğe acemi müşterek ivme kazandırarak görüntü deposu tevlit gereksinimi duyduklarını, mükemmel da bu aşamada müşterek saklı yazı mülk çıkarmayı düşündüklerini ve MicroCreditToken fikrini ortaya attıklarını kaydetti.

MicroCreditToken'in, Ethereum blokzincirine ilgilendiren ve en münteşir ölçün adına aşina ERC-20 protokolüne mebni olacağını aktaran Akgül, şu detayları verdi:

"Ethereum dApps vizyonu, MicroCreditToken'in topu topu ihtiyaçlarını karşılıyor. Biz bu süreçte Bitcoin, BNB kabilinden başka mümkün esas platformların tamamını araştırdık ve niteliklerini karşılaştırdık. Son olarak, Ethereum ERC-20 üzerinde, Akıllı Sözleşmeler Teknolojisi ve dApps gösterimi nedeniyle değişmeyen kıldık. Bu sebeple MicroCreditToken, muamele akışını otomatikleştirmek düşüncesince ilkin Akıllı Sözleşmeler teknolojisini kullanacak. Bu projeyle beraberce ters gelirli hanımlara mikrofinans hizmetleri sunarken, ademi merkeziyetçilik, saydamlık ve itimatı içeren blokzinciri teknolojisinin esas değerlerinden yararlanılmasını amaçlıyoruz. 2030 senesinde mikrofinans piyasa büyüklüğünün 500 bilyon dolara kavuşması bekleniyor. Hem Türkiye'de bununla müşterek dünyada kifayetli sayıda ters gelirli hanıma ulaşarak mikrokredi verebilmek düşüncesince lüzumlu finansman deposu MicroCreditToken sebebiyle sağlanmış olacak."

"MicroCreditToken 2 bilyon nüsha üretildi"

Aziz Akgül, garanti ve kefillik sistemi yapılmaksızın ağız ağıza güvene mebni adına yoksullara sunulan mikrokredilerde tahsilat oranının yüzdelik 100 bulunduğunu söyledi.

MicroCreditToken ile yoksullara mikrofinans hizmetleri sunarken, Blokzincir teknolojisinin esas değerlerinden yararlanılmasını amaçladıklarını tamlayan Akgül, "MicroCreditToken, dünyada yoksulluğun ortadan kaldırılmasına yardım sağlayacak halde mikrokredi finansman problemini çözecek müşterek saklı yazı mülk adına tasarlandı ve bu amaçla 2 bilyon nüsha üretilecek. Bu sene süresince ise 300 milyon nüsha sunma edilecek. 14 Ocak'ta satışa sunmayı planladığımız MicroCreditToken ile evren genelinde mikrokrediye gerekseme duyan tahminî 1,5 bilyon ters gelirli hanıma mali dayanaklık etmek sağlamayı amaçlıyoruz. Böylece evren genelinde yoksulluğun, içtimai girişimcilik ve mikrofinans aracılığıyla ortadan kaldırılmasını hedefliyoruz." dedi.

Akgül, MicroCreditToken'in popülaritesinin mukayyet sıkı müteşebbis sayısını artıracağını vurgulayarak, topu topu dünyada mikrofinans kuruluşları çeşidinden mikrokredi dağıtımı düşüncesince makbul biricik mülk ünitesi olmayı amaçladıklarını belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?