Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Azerbaycan Partisinin 30. yapı yılını kutladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Azerbaycan Partisinin (YAP) 30. yılı zımnında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e kutlama mesajı gönderdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Azerbaycan Partisinin 30. yapı yılını kutladı
21-11-2022 13:06
Bakü

Bakü'de planlı etkinlikte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajını AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş okudu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kutlama mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Cumhurbaşkanım, eren kardeşim; Yeni Azerbaycan Partisinin kuruluşunun 30. sene dönümü münasebetiyle esasen ülkeleri özellikle peyda etmek az daha dört başı mamur YAP üyelerini ve karındaş Azerbaycan halkını en dostça dileklerimle kutlama kartı ediyorum. Azerbaycan'ın Umummilli önderi rahmetlik Haydar Aliyev'in kurduğu YAP, geçmiş günden itibaren şişman hizmetlerde bulunmuş, Azerbaycan'ın mürşit siyasal partisi ergin ve bugün de zeki liderliğiniz ve biçim göstericiliğinizle herhangi müşterek bölgede elde edilmiş şişman başarılara imzasını atmıştır.

Topraklarını işgalden azat etmiş, bölgesinin ışıldak yıldızı durumuna mevrut bulunan Azerbaycan, bugün tamamı Türk dünyası düşüncesince müşterek sabah yeli deposu vaziyetindedir. Türkiye ile Azerbaycan arasındaki istisnai bağları asliye düzlük ve Şuşa Beyannamesi ile en yukarı seviyeye yükselen işbirliğimiz ve dayanışmamızın gelecekte de artarak bitmeme edeceğine inancım tamdır. YAP'ın önümüzdeki çağda de Azerbaycan'ın refahı ve hayattaki konumunun güçlü olması yolundaki faaliyetlerini başarıyla sürdüreceğinden eminim.

Aziz kardeşim, bu vesileyle esasen devletlerinizin afiyet ve mutluluğu ile can Azerbaycan halkının refahı düşüncesince en dobra dileklerimi ve YAP'ın yapı sene dönümü düşüncesince kalbi tebriklerimi yineliyor, hepinize en dostça esenleme ve sevgilerimi sunuyorum."

"Karabağ, Azerbaycan'ın ışıldak yıldızı olacaktır"

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş da konuşmasında, YAP'ın 30. yapı yılı zımnında tebriklerini iletti.

Karabağ Zaferi zımnında Azerbaycan halkını müşterek kat henüz kutlayan Kurtulmuş, "Karabağ, Azerbaycan'dır ve kıyamete derece Azerbaycan namına kalacaktır." dedi

Kurtulmuş, Türkiye'nin herhangi müşterek devir Azerbaycan'ın birlikte olacağını vurgulayarak, dünyada herhangi müşterek güzeşte gündüz itibarı kalan Azerbaycan'ın dostu olmaktan itibar duyduklarını belirtti.

Türkiye ile Azerbaycan ortada yanlışsız müşterek beraberlik ve ortaklaşa iş bulunduğunu, bunun artarak bitmeme edeceğini dile getiren Kurtulmuş, "Şimdi Karabağ'ın azat olmasından sonradan Karabağ'ın asude olması sürecini yaşayacağız. Karabağ, sağlam müşterek semt namına Azerbaycan'ın ışıldak yıldızı olacaktır." ifadesini kullandı.

Kurtulmuş, YAP ile AK Parti arasındaki ilişkilerin de yanlışsız olduğuna ayraç ederek, "Ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin gelişme göstermesi ne derece önemliyse, partilerimiz arasındaki ilişkilerin de tedricen henüz da kuvvetlenmesi düşüncesince el birliğiyle hız harcama ediyoruz. Çalışmalarımızı sürdüreceğiz." sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?