Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Merkel'den önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Almanya Şansölyesi Angela Merkel görüşmesi sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: (Almanya ile ilişkiler) “İkili ilişkilerimizde devir zamane sıkkın dönemler yaşasak da bunları aşmayı ve işbirliğimizi baş döndürücü şimdi il

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Merkel'den önemli açıklamalar
16-10-2021 15:28

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: (Almanya ile ilişkiler) “İkili ilişkilerimizde devir kurnaz sıkkın dönemler yaşasak da bunları aşmayı ve işbirliğimizi aşırı henüz ileriye taşımayı başardık. Merkel ile yürüttüğümüz güzel çalışmaların dünkü hükumet zamanında de bire müşterek halde bitmeme etmesini dilek ediyorum. Her devir hal odaklı müşterek şef oldu” dedi.

Merkel'in açıklamalarından satır başları:

Son zamanlarda hakkıyla Türkiye ile dobra münasebat düşüncesince çabaladık. Bu ilişkileri bitmeme etmek düşüncesince karşımızda aşırı müşterek tomar fariza var. 60, yıldönümü iş gücü anlaşması yıldönümünü kutladık. Almanya'da etkin insanoğlu ne denli dayanıklı oluşum fail kariyerleri olanları gördük. Bu örneklerden müşterek tanesi de hasret Türeci ve Uğur Şahin.

'AB'NİN TÜRKİYE'YE VERECEĞİ DESTEĞİ SÜRDÜRECEĞİNİ İİFADE ETTİM'

Türkiye'de vakfedilmiş mevcut ve yurtdışına depar belgesi yasağı mevcut Alman vatandaşlarına da değindik. Türkiye ile AB arasındaki ilişkilere de değindik. Yasadışı barhana konusu önemli. AB'nin Türkiye'ye vereceği desteği sürdüreceğini tabir ettim. İnsan kaçakçılığı dair işbirliğimiz sürüyor. BM ile bu şita Afganistan'da felaketler yaşananması düşüncesince çabalamalıyız. Suriye'deki mevzuyla ilişik de konuştuk. İdlib'teki boyut gergin. Libya'dan ecnebi unsurların çekilmesi icap ettiğini tabir ettik. Yunanistan ve Türkiye arasındaki mevzuları da ele aldık. Burada aşılması müstelzim mesail var. Bunlar konuşmayla aşılması gerekiyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?