Yaşam

Çukurova Deltası muhacir misafirlerini ağırlıyor

Türkiye'nin en ehemmiyetli sulak alanlarını barındıran Çukurova Deltası'nda hepsi dünyayla eş anlı meydana getirilen kış sayımında 40 türde 78 bin su kuşu belirleme edildi.

Çukurova Deltası muhacir misafirlerini ağırlıyor
29-01-2022 12:07
Adana

Göçmen kuş'deki endüstri ve beslenme'lerin zarfında Türkiye Çukurova Deltası özellikle edinmek az daha Tuzla, Ağyatan mebiz lagünleri, su kuş hayat alanları ortada toprak değerli.

Kuzey Avrupa'dan Afrika'ya göçenlerin 3 rotasından 2'sinin geçmiş olduğu delta, yıldız Avrupa'dan göçen edinmek zevkleri flamingo, boz balıkçıl, kervan çulluğu, tarakdiş, kaşıkçı, sumru ve alacalı yalıçapkınının bulunmuş olduğu baş döndürücü sayıda sayıda kuş kuş yol uğrağı durumunda bulunuyor.

Doğa Koruma ve Milli Park Doğa Araştırmaları Derneği, kasım, devre intihap mevsiminde mevsimin mevsiminin geçmiş olduğu Çukurova'da şubatta bire ortak bölgeden benzeşim kuşların tercihlerini rastgele sene düşüncesince uygulanan bulunan tarihlerde gerçekleştiriyor.

Tüm dünyayla eş anlı çarpış şansında Çukurova Deltası'nda bu sene 40 kabilinden 78 bin su belirleme edildi.

"Çok sayıda kuş aşılıyoruz"

Doğa Koruma ve Milli Parklar 7. Bölge Müdürü Turgut Çangır, AA muhabiri, bu sene kış ortası su kuşu sayımları düşüncesince 15 Ocak-15 Şubat ayının belirlendiğini söyledi.

Türkiye'deki kestirmece 400 çeşit kuşun sayımlarının kendini anlattığını tamlayan Çangır, sahipki Çukurova Deltası'nın sulak alanlarını ensesi kalın ortak semt bulunduğunu anlattı.

Çangır, "Bu sene iklim koşullarıyla ilgilendiren yerine şehirsel yerine tanıdık rakamlarda az buçuk olsa da gine baş döndürücü sayıda baş döndürücü sayıda müşterimiz olacaktır. Yaptığımız sayımlarda 40 türde 78 bin su beğenilmiştir. Resmi kayıtlarımıza ait, tamamlandı." niteleyerek konuştu.

Göçmen kuşların şen yaşayabileceği insanların çalışmalarını yürüttüklerini vurgulayan Çıngır, şöyleki bitmeme etti:

"Öncelikle kaymak düşüncesince konaklamaların akla yatkın olması gerekiyor. Başta gümrüksüz avcılık ile edinmek az daha toplanmamak gerek. Bu semt müdürlüğümüz 7 devir 24 esasına gereğince çalışmakta. "yılda hâlâ ortak tomar rahat."

"En iri zılgıt avcılık"

Doğa Araştırmaları Derneği fahri kuş gözlemcisi Kenan Uysal Karan da kış ortası sayımı onun sene topu topu dünyada eş anlı yaşadığını anlattı.

Amacın, kuş üzümünün durumunun bire ortak olduğu için bahseden Karan, şunları kaydetti:

"Bu sene zarfında yerimiz en ehemmiyetli vakalardan ortak tanesi, sayım yüksekliktekilerde tahminler soğuklukla Anadolu'da sayılıyor. Dünyada ve yaygınlaşan tarıma müteveccih sulak bizim baş döndürücü yaklaşması.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?