Sağlık

Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden sağlıkçılar için anıt fidan dikildi

Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği (TARD), Anestezi Günü'nde TARD Hatıra Ormanı'nda fidan dikti. Hatıra ormanına dikilen fidanlar Covid-19 itibariyle hayatını kaybeden sağlık personelleri yerine işaretlendi.

Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden sağlıkçılar için anıt fidan dikildi
16-10-2021 16:04

TARD, 16 Ekim Anestezi Günü nedeni ile TARD Hatıra Ormanı'nda fidan dikimi gerçekleştirdi. Hatıra ormanına dikilen fidanlar covid-19 nedeni ile hayatını kaybeden duyum yitimi doktorları ve teknikerleri hesabına işaretlendi.
Dünyanın güç ortak dönemden geçtiğini meydana getirdiği paylaşımda tamlayan TARD, “Biz TARD 2021 kurultay temamızı, yaşamda umudunu kaybetmekten henüz biçimsiz ortak bilinçlilik bulunmadığı bilinci ile pandemide kaybettiğimiz umudumuzu baştan alevlendirmek için ‘Bir Nefes Umut' şekilde belirledik. Biliyoruz ki berhayat olmak ve dem kabul buyurmak için evvel imge buyurmak gerekir. Çünkü rastgele dem bin umuttur” ifadelerini kullandı.

“TARD Hatıra Ormanı'nda anıt ağaçlar dikerek ‘Geleceğimize Bir Nefes Umut' olmayı istedik”

Türkiye'de yaşanmış olan saf afetlerde tabiatın ve ağacın öneminin hatırlattığını bağlanmış açıklamada aktaran TARD, şu halde bitmeme etti: “Pandemi ile benzeyen sürede yaşadığımız yurdumuzun nice durumunda arka arkaya çıkan orman yangınları ve baskın felaketleri herkesin yüreğini dağlamıştır. Bu felaketlerle baş başa ağacın, ormanın, geleceğe nefesin önemi hatırlandı. Biz de Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği şekilde yaşamda umudunu kaybetmekten henüz biçimsiz ortak bilinçlilik bulunmadığı bilinci ile çocuklarımıza imge olabilmek için ‘TARD Hatıra Ormanı'nı' gerçekleştirdik. 16 Ekim Dünya Anestezi Gününde Fidanlarımızı dikerek ‘Geleceğimize Bir Nefes Umut' olmayı istedik. Bu manalı bugünlerde Covid cenginde yenmiş sakıt duyum yitimi doktorları, teknikerleri ve ortak meslektaşımızın çocuğu, başkaca benzeyen sürede kaybettiğimiz hocalarımız anısına fidanlarımızı dikerek anılarının sürekli olmasını istedik. Bu halde doğacak neslin dem alınacak ortak dünyada yaşaması için katkımızın olmasını istedik”

“Bilimsel gerçeklerin ışığından aşılarını şekilde sağlık çalışanlarına ortak dem imge olmalarını istiyoruz”

Pandemi zamanında sağlık mensuplarının akıbet adım fedakârlık ile çalıştığını ve aşılama ile derin çalışmanın azalacağını kaydeden TARD, “Bizler Anestezi ve derin hizmet doktorları özelinde, kâffesi sağlık mensupları genelinde şurası tabir buyurmak isteriz. Bizler bundan böyle yorulduk ve tükenmenin eşiğindeyiz. Bizler hastalarımızın en eneze anlarında indinde olurken halkımızdan da ortak isteğimiz var. Onların ilmî gerçeklerin ışığından değişik aşılarını olmalarını ve bizlere, sağlık çalışanlarına ortak dem imge olmalarını istiyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Oğuzhan Halil Özbek

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?